23948sdkhjf

Mangor & Nagel renoverer klassisk boligkompleks

Sammen med Dominia og Peter Jahn & Partnere skal Mangor & Nagel stå for totalrådgivning i forbindelse med renover- ingen af Nærumvænge i Nordsjælland – et af dansk velfærdsarkitekturs ikoniske almene byggerier fra 1950’erne
Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S føjer endnu et historisk renoveringsprojekt til sin portefølje. Tegnestuen, der med 83 ansatte er en af landets største, har sammen med Dominia og Peter Jahn & Partnere vundet totalrådgivning for renovering af Nærumvænges boliger og fri- arealer, et af den danske velfærdsarkitekturs ikoniske almene boligbyggerier fra 1950’erne.

Helstøbt og smukt

Nærumvænge i Nærum nord for København er tegnet af Arkitekt Palle Suenson og er en af de mest helstøbte og smukkest afgrænsede bebyggelser i landet. Renoveringen vil ske med stort hensyn til Nærumvænges ikoniske arkitektur. De to- og treetagers bygninger med gule teglstensydermure og tunge røde, samlende tegltage ligger smukt spredt i det grønne landskab forbundet af stiforløb med gule teglklinker.

Det er blandt andet placeringen i landskabet, som er en af bebyggelsens helt store kvaliteter. Landskabet er formgivet af landskabsarkitekten C. Th. Sørensen, som var sin tids førende danske landskabsarkitekt og i dag regnes blandt verdens mest fremtrædende.

Nærumvænge er et af de lokale arkitektoniske fyrtårne. Mangor & Nagel, Dominia og Peter Jahn & Partnere lægger vægt på, at renoveringen sker i henhold til Rudersdal Kommunes arkitekturpolitik.

Ansvar for kulturarv

”At videreføre den funktionelle tradition til fremtiden indebærer for Nærumvænge en præcis og ansvarlig håndtering af bebyggelsens kulturarv og materialitet. Det er væsentligt at få etableret et rigtig godt samarbejde med boligselskabet, beboerne og Rudersdal Kommune”, lyder det fra tegnestuen i en pressemeddelelse.

Totalrådgivning på renovering af Nærumvænge er endnu en renovering i perlerækken af opgaver på vigtige velfærdshistoriske kulturarvsikoner, som Mangor & Nagel står bag.

Står bag flere renoveringer

I 2015 vandt tegnestuen opgaver om renovering af AAB’s kendte punkthuse ved Bellahøj i Brønshøj nordvest for København samt Fuglsangpark – ”Den Blå By” – en anden ikonisk tæt-lav bebyggelse i Farum nord for København.

Mangor & Nagel har også stået bag den vellykkede renovering og PCB-sanering af Blok 41-46 i Farum Midtpunkt, der er endnu et arkitekturhistorisk byggeri i særklasse.

I 2013 modtog tegnestuen desuden præmiering for de nye ældreboliger i Bredalsparken i Hvidovre.

Renovering af Nærumvænge
Bygherre er Søllerød almene Boligselskab
Konkurrencen er vundet med Dominia som totalrådgiver.
Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S og Peter Jahn & Partnere
er underrådgivere.
Renoveringen løber fra 2016 til 2018.
Bebyggelsen er tegnet af Professor Palle Suenson og landskabet
af C. Th. Sørensen.
Byggeriet startede i 1950, og sidste del blev afsluttet i 1961.
Afdeling Nærumvænge består af 159 lejligheder og 181 rækkehuse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113