23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør vinder hidtil største ordre

Entreprenørvirksomheden Færch & Co skal renovere og ombygge populær bolig-afdeling i Vodskov for Vivabolig. Hovedentreprisen har en værdi af 118 mio. kroner
Færch & Co i Aalborg har vundet den største ordre i virksomhedens knap 124-årige historie.

Efter en prækvalifikation er entreprenørvirksomheden netop blevet udvalgt til at udføre arbejder i afdelingen ”Store Tingbakke” i Vodskov under boligorganisationen Vivabolig.

”Vi har ikke samarbejdet med Færch & Co før, men indbød dem til prækvalifikationen, fordi vi har set og hørt, at de gør det godt. Vi har store forventninger til dem, og samarbejdet tegner godt allerede”, fortæller direktør i Vivabolig, Lotte Bang, i en pressemeddelelse.

Hovedentreprisen, der har en værdi af 118 mio. kroner, består af udvendig og indvendig renovering af 217 rækkehuse opført i 1982-84, der sammenlægges til 206 moderne lejemål.

Udvendigt renoveres tage, tagkonstruktioner efterisoleres og vinduer udskiftes. Indvendigt totalrenoveres nogle boliger, og andre får nyt bryggers og toilet.

Skal gøre beboere trygge

Også de udvendige arealer får en tur. Der kommer blandt andet nye legeområder. Desuden vil udendørsbelysning blive brugt til at skabe trygge miljøer for beboerne.

”Store Tingbakke har altid været et eftertragtet område, men det er slidt og præget af nogle konstruktionsfejl, der har gjort området dyrt at vedligeholde. Så nu ser vi frem til at få nogle boliger, der er opdateret til nutidens krav og holder mindst 30 år mere”, fortsætter Lotte Bang.

Projektet udføres i etaper, der igangsættes 1. marts 2016 og afsluttes i midten af maj 2018.

”I hovedentreprisen benytter vi os af en lang række lokale underentreprenører inden for murerarbejde, el, VVS, anlæg og inventar”, oplyser senior projektchef hos Færch & Co, Jesper Christensen, der suppleres af virksomhedens adm. direktør Søren Worup:

Fokus på større entrepriser

”Den vundne sag hos Vivabolig er et udtryk for, at vi er lykkedes med en udviklingsstrategi, hvor vores entrepriseafdeling fokuserer på større entrepriser”.

Inklusiv ansatte hos underentreprenørerne vil virksomheden løbende have 60 mand beskæftiget på opgaven.

Arkitektfirmaet Nord A/S er bygherrerådgiver samt arkitekt på sagen, og Frandsen & Søndergaard K/S er rådgivende ingeniør.

jsk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14