23948sdkhjf

JJW Arkitekter tegner bosted i Ålsgårde

JJW Arkitekter og Danakon er rådgivere på nyt ambitiøst bosted for 14 sindslidende i Helsingør Kommune
Håbet er at skabe hjemlige, omsorgsfulde og trygge rammer for de kommende beboere samt nogle gode og funktionelle rammer for de mennesker, der skal tage vare på dem.

Sådan lyder det i totalrådgiverne JJW Arkitekters oplæg til om- og tilbygningen af Teglhuset i nordsjællandske Ålsgårde, der bliver et bosted for 14 sindslidende borgere.

Opgaven skal løses med ingeniørvirksomheden Danakon A/S som underrådgiver.

Kommende beboere og naboer til Teglhuset var forleden mødt frem for at se vinderforslaget og høre om planerne for huset, der forventes at stå færdigt midt i 2017.

Et hjemligt præg

Janne Sælan Halskov, sags-arkitekt hos JJW, siger til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at projektet består af 12 boliger og to aflastningsboliger.

”Vi har ikke mødt de samme krav til badeværelser som på andre institutioner og ældreboliger. Til gengæld har det været vigtigt, at boligerne får et hjemligt præg og at diskretion overholdes. Det er jo følsomme mennesker, som skal bo der, så det er vigtigt for dem, at de kan komme til og fra uden at føle sig iagttaget eller udstillet hele tiden”, siger Janne Sæan Halskov.

Hun fortæller at balancegangen blandt andet har gået på at kombinere privatliv med tilskyndelse til fællesskab.

”Fællesarealerne skulle placeres, så afstanden dertil fra boligerne i hvert fald ikke skulle være en undskyldning for ikke at bruge dem”, siger hun.

Dommerpanelet har lagt vægt på et fint samspil mellem den eksisterende røde murstensbygning og de lette tilbygninger samt indretning med korte gangafstande fra boliger til fællesrum.

Mere end et bosted

I løbet af denne måned bliver der indkaldt til det første styregruppemøde.

”Derefter går projekteringen for alvor i gang og vi regner med, at vi går i jorden til efteråret. I midten af 2017 burde Teglhuset være klar”, siger Janne Sælan Helskov.

Helsingør Kommunes konstituerede borgmester Ib Kirkegaard (DF) præsenterede vinderforslaget og roste vinderen for det gode forslag, der imødekom de mange fremtidige brugere.

”Rigtig mange borgere, brugere og medarbejdere er kommet med forslag til, hvordan vi får det bedste bosted. En stor del af opgaven består nemlig i at skabe ikke bare et bosted, men et hjem, hvor borgerne har mulighed for at leve et selvstændigt liv med den støtte, de har brug for”, sagde Ib Kirkegaard inden afsløringen.

Jordvarme og træelementer

”Forslaget er baseret på en genanvendelse af det eksisterende Teglhus – og vi arbejder bevidst med konkrete miljømæssige tiltag som tage med grøn bevoksning, jordvarme, regnvandsopsamling samt et konstruktionsprincip i præfabrikerede træelementer”, siger arkitekt Lars Andersen fra JJW Arkitekter.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.36