23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Se på udlicitering af beredskabet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Der er tilsyneladende knas i det danske beredskab – altså statens og kommunernes stående styrke som sættes ind, når der er brug for at sikre samfundet og borgernes værdier for eksempel i kølvandet på oversvømmelser.

Knaseriet skyldes, at forsvarsminister Peter Christensen (V) har bebudet besparelser både på de kommunale og det statslige beredskab. Besparelserne er så massive, at Kommunernes Landsforening råber vagt i gevær og ligefrem frygter, at man på forhånd har tabt kampen mod ekstreme vejsituationer.

Forsvarsministeren mener, at besparelserne kan opvejes med ”tilpasninger”. Det er et underligt gummi-ord, som er svært at forholde sig til. Hvis nu ministeren i stedet siger det som det er og forlanger rationaliseringer – altså samme ydelse for færre penge – så har kommunerne da fået ren besked.

Hvis det kniber med at få beredskabs-kroner til at slå til, så var det måske også en idé i højere grad at forsøge sig med udlicitering af opgaverne.

Hvis man tænker helt ud af boksen, så kunne man måske forestille sig, at kommunerne går sammen og opnår ”stordriftsfordele”. Og staten kunne følge trop.

Det eneste, det kræver, er, at få vurderet hvilken kvalitet beredskabet skal have. Altså en analyse af, hvad man forventer sig af et effektivt beredskab, hvor lang tid kontrakten skal løbe og så videre.

Det er en politisk beslutning og det er slet-slet ikke godt nok at bruge gummi-ordet ”tilpasninger”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109