23948sdkhjf

Koncernleder sætter altid firmaet forrest

Ebbe Malte Iversen har gennem 15 år været med til at sætte dagsordenen i Aarsleff-koncernen
Kort før jul kunne Ebbe Malte Iversen sætte sin underskrift på et koncernregnskab i Aarsleff A/S, der ikke kun er det største, men også det bedste han nogensinde har afleveret.

”Jeg er en glad mand”, sagde han i den forbindelse til Licitationen Byggeriets Dagblad. Et beskedent udtryk, der ret præcist definerer ham som den koncernleder han er; nemlig en mand der med stort engagement trives i sin virksomhed, og en mand der sætter trivsel meget højt på dagsordenen for både ledelse og medarbejdere.

”Min placering skyldes jo en lang række af tilfældigheder. Jeg har været utrolig heldig, og nu er det så gået sådan som tilfældet er, siger han.

Tredje topchef

64-årige Ebbe Malte Iversen er kun den tredje topchef i rækken i Aarsleffs historie. Han kom til virksomheden i 1975 og overtog i 1999 rollen efter Palle Svejstrup som ledede firmaet fra 1988-99. Før ham var det Per Aarsleff.

Ebbe Malte Iversen har dog haft noget med i bagagen. Ingeniøruddannelse og siden en lederuddannelse fra Harvard, men beskrives som en praktisk nede-på-jorden leder, der altid har en sikkerhedshjelm i bilen, og meget gerne benytter den, for han kan godt lide at være ude på byggepladserne i både Danmark og udlandet.

Han stortrives også med vanskelige opgaver inden for de specialer, som koncernen bygger på.

”En vigtig del af koncernledelse og det at skabe resultater er trivsel i hverdagen. Trivsel giver energi og engagement. Udover det skal der selvfølgelig også være en forretningsmodel. Projektet og forretningen skal give mening, og det skal være konkurrencedygtigt. Det er også noget af grunden til, at vi er så specialiserede i det vi laver, men en specialisering, som vi alligevel formår at gøre til en slags standardiseret og industrialiseret vare”, fortæller han.

Højt til loftet

Når Ebbe Malte Iversen skal beskrive sin ledelsesstil, så handler det i høj grad om afsæt i den danske kultur, hvor han mener, der skal være højt til loftet.

”Højt til loftet betyder frihed under ansvar, og det er min og øvrige lederes opgave at strukturere den frihed, så vi trækker samme vej. Af samme grund har vi i 15 år kørt kampagnen ”One Company”, som netop er udtryk for, at nok arbejder vi i meget forskellige dele af koncernen, hvoraf dele jo er selvstændige selskaber, men vi trækker samme vej, og vi har samme værdisæt”, forklarer Ebbe Malte Iversen.

Langvarige ansættelser

Firmaet har ikke tradition for hyppige udskiftninger. Man satser derimod på den kontinuitet, der ligger i at have erfarne folk, der ved hvad det betyder, når de kommer ud på en ny byggeplads, med nye samarbejdspartnere, og derfor ved, hvordan man gør det, og drager erfaringerne videre.

Om hans egen fortsatte rolle i virksomheden er han meget forsigtig:

”Jeg er naturligvis blevet spurgt før, og svaret er det samme, nemlig at jeg fortsætter en tid endnu”.

Om rekruttering af en ny leder går han også på kattepoter, idet han erklærer at det ligeså godt kan ske internt som eksternt.

Traditionelt har de to foregående topledere i koncernen fortsat i en årrække som bestyrelsesformænd. Forgængeren Palle Svejstrup forsatte således i den rolle frem til 2010.

Blå bog
Ebbe Malte Iversen er 64 år, uddannet ingeniør, og har en lederuddannelse fra Harvard Business School.
Han kom til Aarsleff i 1975 og har i siden 1999 været koncernchef. Han har desuden en række andre bestyrelsesposter, herunder i Egetæpper som bestyrelsesformand.
Ebbe Malte Iversen har stået for en række opkøb og overtagelser i sin tid som chef for Aarsleff A/S. Sidste tilkøb er Hansson & Knudsen A/S på Fyn hvis overtagelse netop er godkendt af konkurrencemyndighederne.
Han er gift og har tre børn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125