23948sdkhjf

Botjek-partnere skal kunne konkurrere indbyrdes

Kædesamarbejdet Botjek A/S har givet Konkurrencerådet tilsagn om fri konkurrence på blandt andet tilstandsrapporter
De 23 selvstændige bygningssagkyndigvirksomheder i det frivillige kædesamarbejde Botjek A/S må ikke dele markedet mellem sig. Kædens medlemmer skal frit kunne konkurrere om at udføre tilstands- og elinstallationsrapporter samt energimærkning.

Det har Botjek A/S onsdag forpligtet sig til på et møde med Konkurrencerådet. Botjek forpligter sig blandt andet til at ændre i selskabets aftaler med de enkelte Botjek-partnere og til at ændre sin hjemmeside.

Tilsagnene skal sikre, at medlemmerne af Botjek-kæden fremover frit kan konkurrere om at udføre tilstands- og elinstallationsrapporter samt energimærker samt markedsføre sig i ethvert område. Og at boligsælgerne frit kan vælge, hvilken Botjek-partner der skal udføre deres opgave.

Tildelt afgrænset område

Konkurrencerådet har haft betænkeligheder ved, om Botjek har vedtaget at dele markeder mellem de enkelte Botjek-partnere i strid med konkurrencereglerne og derved har begrænset den indbyrdes konkurrence mellem Botjek-partnerne.

Det er sket ved, at hver enkelt Botjek-partner var tildelt et afgrænset geografisk område og ikke måtte udføre rapporter eller markedsføre sig over for boligsælgere uden for det tildelte område.

”Det er problematisk for konkurrencen - og i sidste ende forbrugerne - hvis uafhængige virksomheder aftaler at dele markeder mellem sig. Det fjerner virksomhedernes mulighed for at konkurrere indbyrdes. Botjek-sagen understreger, at virksomheder er konkurrenter, selvom de er medlem af en frivillig kæde”, siger Carsten Smidt, konstitueret direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Ingen betænkeligheder

Botjek A/S henviser til kædesamarbejdets advokat Rune Hamborg fra advokatfirmaet Delacour.

Han understreger, at Botjek ikke er enig i alle Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens tilkendegivelser.

”Men Botjek har ingen betænkeligheder ved at afgive tilsagn om fri konkurrence. Det er blot en præcisering af, hvad der rent faktisk aktuelt er gældende for samarbejdet i kæden. Man har derfor ingen problemer med at bekræfte, hvordan der skal samarbejdes”, siger Rune Hamborg.

De 23 virksomheder, der indgår i Botjek-samarbejdet, er alle partnere og aktionærer i Botjek A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14