23948sdkhjf

Abeo lander rekordordre

Skanska-projektet ”Øresund Strandpark” lægger bestilling på 15.000 kvm af Abeos SL-dæk
Når 400 nye boliger snart skyder op ved Øresundskysten, bliver det med 15.000 kvm SL-dæk som den bærende etageadskillelse.

Elementerne produceres af Perstrup Beton Industri, der udover SL-dækkene også skal levere altaner og trapper til projektet.

Det milliardstore projekt, ”Øresund Strandpark”, er udviklet af Skanska i samarbejde med Henning Larsen Architects og består af et boligtårn i 13 etager og fem boligblokke i op til syv etager. Her blev SL-dækkene blandt andet foretrukket på grund af muligheden for at lave lange spænd.

”Projektet er det første, hvor vi anvender vores såkaldte indspændingsløsning, der gør det muligt at støbe dækkene sammen og opnå længere spænd. Det sker via indstøbte recesser i dækkenes ender, som udstøbes samtidig med fugerne. I dette projekt betød det, at man kunne opnå cirka 30 procent længere spænd, end det var muligt med andre dækelementer med samme højde”, udtaler teknisk chef fra Abeo, Morten Rasmussen.

Hidtil største ordre

Ordren er den hidtil største enkeltordre på SL-dækket, der også netop er blevet valgt til Arkitema-projektet, Engbakken, på Frederiksberg. Og det vækker glæde hos adm. direktør, Hans Terney Rasmussen.

”Jeg synes, Øresund Strandpark er et godt eksempel på de fordele, der ligger i SL-dækket, herunder hurtigere montage og færre processer på pladsen. Derudover er projektet også et signal om, at vi kan være med når det kommer til større projekter”, siger han.

Øresund Strandpark vil blive opført over fem etaper med Sjælsø Management og Skanska som styringsentreprenører. De første boliger forventes at stå færdige i foråret 2017.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14