23948sdkhjf

Vejle-firma bygger luksusboliger på Sjælland

STB Byg opfører 15 luksuriøse lejligheder i Næstved, som forventes at stå klar til indflytning i foråret 2017
STB Byg A/S stikker spaden i jorden på Pottemagergrunden i Næstved til marts, hvis frosten har forladt jorden.

Her skal der opføres 15 luksuriøse lejligheder fordelt på tre sammenhængende bygninger med fælles parkering i kælderen.

Lejlighederne, der er tegnet af Lundhilds tegnestue i Horsens med Oluf Jørgensen A/S som rådgivende ingeniørfirma, og som udover at have STB Byg i rollen som entreprenør også har Vejle-virksomheden som bygherre, varierer i størrelse fra 85 til 190 kvm penthouse med tagterrasse, og er alle i et plan med udsigt mod byen eller Susåen.

”Vi har haft grunden liggende længe og drøftet ved flere lejligheder, hvad vi skulle gøre med den; om vi skulle udvikle noget eller afvikle”, siger Jens Winther, adm. direktør i STB Byg til Licitationen - Byggeriets Dagblad og oplyser, at den gamle lokalplan ikke muliggjorde et rentabelt projekt, og at der på baggrund af drøftelser siden er kommet en ny til.

Derfor er der i samarbejde med ejendomsmægler set på markedet, og projektet er blevet udviklet, forklarer han og henviser desuden til, at finanskrisen har haft stillet planer på grunden i bero.

Nu er lånemulighederne igen fordelagtige, og interessen for projektet er da også ganske betragtelig, påpeger han.

”Vi har på forhånd solgt seks lejligheder, og jeg føler mig ret overbevist om, at resten bliver solgt i løbet af byggeperioden”, lyder det fra direktøren, der oplyser, at alle tre penthouselejligheder er solgt. Lejlighederne, der er tilbage, koster mellem 1,6 og 3,5 mio. kroner og er på mellem 85 og op til omkring 150 kvm store.

Han fremhæver desuden, at rollen som bygherre ligger noget uden for STB Bygs normale forretningsområde, men udelukker ikke, at virksomheden også en anden gang vil tage rollen på sig.

”Men nu vil vi lige se, hvordan det her går”, siger han.

Vækstplaner over hele linjen

Virksomheden har typisk været aktiv på Fyn og i Jylland, men for to års tid siden blev det besluttet, at der også ville blive rettet fokus mod det sjællandske marked.

”Vi er blevet taget rigtig godt imod på Sjælland, og vi bliver indbudt til stadig flere prækvalifikationer, som fortsat vil være vores primære måde at drive forretning på”, fortæller Jens Winther.

Han oplyser, at virksomheden lige nu - ud over lejlighedsbyggeriet i Næstved - er involveret i byggeriet af et plejecenter i Holbæk, boliger i Tølløse og et fælleshus i Jyderup.

Tre projektledere er ansat på Sjælland, hvor virksomheden gerne vil vækste yderligere.

”Sjælland er et strategisk område for os - også fremadrettet”, siger han og understreger, at virksomheden generelt vil vækste - også på Fyn og i Jylland.

”Vi vil på ingen måde gå væk fra det jyske og fynske”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109