23948sdkhjf

Otte forsyningsselskaber vil udvikle nye spildevandsløsninger

Selskaberne har fået 16,5 mio. kroner til projektet, som også involverer private virksomheder
Det forventes, at det samlede vandmarked vil vokse med godt seks procent om året de næste fem år.

Danske virksomheder har traditionelt set stærke styrkepositioner inden for eksport af vandteknologi, men for at de kan fastholde denne position, er der behov for fortsat innovation.

Markedsmodningsfonden under Erhvervsstyrelsen og Danva, Dansk Vand – og Spildevandsforening, har derfor nu taget initiativ til at samle en række vandforsyningsselskaber i et partnerskab, der sammen inviterer private virksomheder til at udvikle løsninger til fremtidens spildevandshåndtering.

Partnerskabet har formuleret fremtidens udfordringer inden for spildevandshåndtering, og efterspørger nu innovative løsninger, der udnytter de mange ressourcer i spildevandet bedre, som for eksempel energi og mineraler. Det vil være til gavn for både miljøet og effektiviseringen af forsyningssektoren.

Det er Markedsmodningsfonden og Danva, som har taget initiativ til partnerskabet.

”Jeg er meget glad for, at Markedsmodningsfonden investerer i dette partnerskab. Vandsektoren har et stort nationalt og internationalt potentiale og kan derfor være med til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Et tæt samarbejde mellem producenter og vandselskaber omkring ny teknologi kan være med til at bringe nye innovative danske vandløsninger ud på verdensmarkedet”, siger Carsten Bjerg, der er formand for Markedsmodningsfonden.

Carl-Emil Larsen, der er direktør i Danva, peger på, at ved at få vandselskaberne til at efterspørge fremtidens løsninger, kan man sammen med den private sektor skubbe til teknologiudviklingen.

”På den måde kan vi på én gang hjælpe til at styrke den danske private vandsektor og få udviklet løsninger på udfordringerne hos vandselskaberne i forhold til at få mere ud af de værdifulde ressourcer, der er i spildevan”, siger Carl-Emil Larsen.

Markedsmodningsfonden har afsat cirka 16,5 mio. kroner til indsatsen.

Der er tale om en konkurrence, hvor op til fem virksomheder udvælges til at lave et forstudie på seks måneder. Herfra har op til tre virksomheder mulighed for at gå videre til egentlig udvikling og test af prototyper i to-årige projekter, hvor de deltagende vandselskaber stiller testfaciliteter til rådighed.

brahe

Partnerskabet
Spildevandspartnerskabet består af
Aarhus Vand A/S
Billund Vand A/S
Biofos A/S
Din Forsyning A/S
Herning Vand A/S
Kalundborg Forsyning A/S
Middelfart Spildevand A/S
Vandcenter Syd A/S
DANVA
Markedsmodningsfonden v. Erhvervsstyrelsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109