23948sdkhjf

Næstved-borgerne har fået en smutvej uden om byen

Den første af del af Næstved Nordlig Omfartsvej er åbnet, og dermed kan der spares tid i den daglige trafik, og der bliver færre biler inde i Næstved by
Der er udsigt til færre biler gennem Næstved by efter første del af en ny omfartvej er åbnet.

Første del af Næstved Nordlig Omfartsvej blev åbnet af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) i sidste uge, og det er godt et år før hele omfartsvejen står færdig.

På den vestlige hovedstrækning fra Vestre Ringvej/Slagelsevej til Ringstedgade arbejdes der videre med anlæg af vejen og en stor højbro over Susådalen, så den den kan åbne i slutningen af 2016.

Men med den østlige delstrækning, som nu er åbnet, fra fordelerringen ved Køgevej/Ring Øst til Ringstedgadel, får bilisterne og borgerne i Næstved en forsmag på, hvilken betydning hele omfartsvejen vil få for dem.

”Omfartsvejen betyder, at den tunge trafik rykker ud af Næstved by. Det giver børn og voksne en tryggere færden i byen. Og miljøet bliver også markant forbedret i byrummet. De tusindvis af daglige trafikanter, der kører på omfartsvejen, vil samtidig spare nogle minutter i forhold til at køre igennem byen”, sagde Hans Christian Schmidt ved åbningen.

Syv km lang

Næstved Nordlig Omfartsvej bliver i alt cirka syv km lang og en 2+1 motortrafikvej. Som en del af projektet bygger Vejdirektoratet også en højbro over Susådalen.

Den nu åbne østlige delstrækning er cirka fire km lang. Parallelt med omfartsvejen er der en dobbeltrettet cykelsti.

Anlægsarbejdet gik i gang september 2013, men det var det daværende Storstrøms Amt, der i sin tid påbegyndte projektet.

I forbindelse med kommunalreformen overtog Vejdirektoratet ansvaret for den nordlige omfartsvej og konsoliderede i 2009 amtets projekt omfattende det tekniske, miljømæssige og finansielle grundlag for så vidt angår den nordlige omfartsvej.

Næstved Kommune har samtidig bygget en østlig og sydlig omfartsvej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109