23948sdkhjf

Ny skole i fredede Carlsberg-omgivelser

Hollandske BAM og dets danske datterselskab bliver tovholder på Europaskolen København i Carlsberg Byen
Entreprenørselskabet BAM Danmark er blevet tildelt byggeriet af den nye Europaskolen København i Carlsberg Byen. Med på holdet er tegnestuerne Vilhelm Lauritzen og Nord, samt EKJ rådgivende ingeniører.

BAM Danmark A/S blev etableret i 2013 og er et datterselskab til BAM Utiliteitsbouw bv og en del af den hollandske entreprenørgigant Royal BAM Group nv.

BAM Danmark A/S har erhvervs-, institutions- og anlægsbyggeri som markedsfokus. Og nu altså også den nye Europaskole, der efter planen skal stå klar i 2018 med plads til 900 elever. Skolen bliver nabo til de to fredede bygninger, Maskincentralen og Kedelhallen, og foruden undervisningslokaler vil byggeriet også omfatte fritidstilbud, idrætshal og udearealer.

Tiltrækker arbejdskraft

At projektet er et fintfølende ét af slagsen, vidner Licitationens rundringning til flere nøgleaktører i går om. Der var tilsyneladende hektisk mødeaktivitet, og medarbejdere hos EKJ rådgivende ingeniører var i går eftermiddag på vej til møde hos BAM Danmark.

Af samme grund sagde adm. direktør hos EKJ, Jørgen Nielsen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at han vil vente med at kommenterer på rådgivervirksomhedens faglige rolle i det kommende byggeri.

Det lykkedes heller ikke før Licitationens deadline at få en kommentar til det kommende byggeri fra projektleder Ann-Marie Lewis hos BAM Danmark.

Men ifølge bygherren Københavns Kommune bliver en god international skole afgørende for at tiltrække højtkvalificeret international arbejdskraft. Derfor har en Europaskole i København længe stået højt på ønskelisten hos politikere og erhvervslivet i hovedstaden.

En god disponering

Bedømmelsesudvalget har lagt vægt på, at det arkitektoniske udtryk er bevidst og konsekvent og passer ind i Carlsberg Byen.

Udvalget har også vurderet, at der er en god disponering af undervisningsmiljøet, og god sammenhæng mellem skolens primære og sekundære afsnit.

”Europaskolen vil være med til at sikre et dynamisk internationalt miljø ikke bare i Carlsberg Byen, men i hele København og Greater Copenhagen,” siger Københavns overborgmester, Frank Jensen.

I en fælles pressemeddelelse fra Nord Architects og Vilhelm Lauritzen Arkitekter hedder det, at tegnestuerne har bestræbt sig på at tilpasse skolen - der bliver opført som et 14.000 kvm stort nybyggeri - til bydelens arkitektur og skala. Samtidigt vil skolen træde i karakter ved at have et helt særligt udtryk og en unik detaljerigdom, som passager og glidende overgange mellem inde og ude. Byliv og sociale rumligheder vægtes også højt, lyder det fra arkitekterne.

Udvikling af København

”I København mangler vi internationale skolepladser, og når Europaskolen står færdig, får vi langt bedre muligheder for at fastholde international arbejdskraft. Med en større kapacitet af internationale skolepladser kan vi også i langt højere grad tiltrække internationale virksomheder, som er vigtige for den fortsatte udvikling af hovedstaden”, siger Pia Allerslev (V), børne- og ungdomsborgmester.

Foruden Europaskolen kommer Carlsberg Byen også til at rumme en af landets største uddannelsescampus, Carlsberg Campus, og dermed bliver Carlsberg Byen centrum for mange af Københavns studerende,” siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen P/S.

De involverede i Europaskolen
Sted: Carlsberg, København
Bygherre: Københavns Kommune, Carlsberg Ejendomme
Program: International folkeskole og gymnasium
Opgavetype: Konkurrence
Ydelse: Underrådgiver i totalentreprise
Størrelse: 14.000 kvm
Økonomi 300 mio. kr. (anlægssum)
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Nord Architects Copenhagen
Entreprenør: BAM Danmark
Ingeniør: EKJ
Støtte: Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157