23948sdkhjf

15 entreprenører skriver sygehuskontrakt

SE LISTEN: Store byggeaktører som NCC Construction Danmark, MT Højgaard og HSHansen A/S får sammen med 12 andre entreprenører hovedroller i arbejdet med Nyt Hospital Herlev. Sygehuset ventes med flere udbygninger færdigt i 2018
Når byggeriet af Nyt Hospital Herlev om kort tid er på sit højeste, vil der være over 500 udførende på pladsen.

Fredag stod det klart, hvilke firmaer håndværkerne vil komme fra.

Her blev der nemlig indgået kontakter for omkring en mia. kroner på det nye supersygehus, hvilket blandt andet dækker over et nyt Kvinde-Barn-Center, et akuthus, en ny regional såkaldt steril-central samt en udvidelse af hospitalets servicebygning.

En af vinderne blev NCC Construction, der skal stå for beton-, stål- og jordarbejde ved byggeriet.

NCC-kontrakt på 281,5 mio

NCC skrev fredag under på kontrakten, der lyder på cirka 281,5 mio. kroner.

Der er tale om en storentreprise på alt beton- og stålarbejde samt en del jordarbejde på den godt 56.000 kvm store udbygning hospitalet - en udbygning, der sker efter digitale modeller, og det er første gang,

Bygherre arbejder konsekvent med digitalisering på en måde, der forpligter rådgiveren til at tage ansvar for modellerne, så alle andre parter i projektet også aktivt kan bruge og berige modellerne.

”I NCC har vi i lang tid arbejdet med digitalisering, da det giver stor værdi. Dog opnår vi først den optimale brug af digitalisering og den største værdiskabelse, når alle parter i et byggeprojekt tager det digitale byggeri til sig. Derfor er det virkelig positivt at se, at Region Hovedstaden sætter digitalisering på dagsordenen”, siger Niels López Krogh Nielsen, senior produktionschef i NCC.

Det store fokus på digitalisering betyder, at alle tegninger og mål er digitale, og at de traditionelle 2D-tegninger på papir blot vil fylde lidt på byggepladsen. Derudover opbevares alle data om byggeriet i den digitale model.

Af andre store spillere i entreprisen kan nævnes MT Højgaard A/S, der står for aptering; Elindco Byggefirma A/S, der vil stå for murer- og gulvarbejdet samt Instalaciones Inabensa S.A – Spangenberg & Madsen, der vil stå for el-arbejdet.

Byggeriet får i alt 28.000 kvm facader og 16.000 kvm tag. Og den lukningsentreprise på samlet 150 mio. kroner vinder HSHansen A/S.

Ikke standard

HSHansen er en del af HansenGroup som fremstiller og monterer aluminiumsfacader, curtainwalling samt boltede glaskonstruktioner.

”Kendetegnende for mange af vores sager er, at det ikke er ”standardbyggerier”, men derimod individuelle projekter med mange fine detaljer og høj kvalitet rent arkitektonisk Det stiller store krav til entreprenøren at kunne efterleve specifikationerne på entrepriserne”, siger Jesper Madsen, der ersalgs- og marketingschef hos HSHansen A/S.
De skal bygge Nyt Hospital Herlev
15 entreprenører indgik fredag kontrakt med Nyt Hospital Herlev:
Råhus: NCC Construction Danmark A/S
Lukning: HS Hansen A/S
Aptering: MT Højgaard A/S
Murer & Gulv: Elindco Byggefirma A/S
Maler: Malerfirmaet Petersen & Andersen A/S
Skilte: Bentzen Signs A/S og Sign Partner A/S
EL: Instalaciones Inabensa S. A – Spangenberg & Madsen
Elevator: KONE A/S
CTS: Dominus A/S
VVS: Instalaciones Inabensa S.A
Ventilation: Instalaciones Inabensa S.A
Rørpost: Ing. Sumetzberger GMBH
Gartner: F.J. Poulsens Anlægsgartneri A/S
Byggeplads: Loxam A/S
Skurby: ABC Pavilloner A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14