23948sdkhjf

Byggematerialebranchen har fremgang i udlandet

Virksomhederne inden for fremstilling af byggematerialer har i løbet af 2015 oplevet en stigning i omsætningen. Det er især eksporten, der har trukket udviklingen
De danske byggematerialeproducenter ser ud til at have rystet krisen af sig.

I årets første otte måneder er byggematerialeindustriens omsætning således gået frem med 5,4 procent og når dermed det højeste niveau siden krisen.

Det viser DI Bygs nyeste konjunkturmåling.

Samlet set lander byggematerialeindustriens omsætning i august 2015 på 152 mia. kroner på årsbasis, hvilket svarer til 51 procent over niveauet i 2009.

Det er især fremstilling af maling og sæbe samt træindustri, der har drevet fremgangen i omsætningen, viser analysen.

Selv om materialeproducenterne stadig ligger et stykke under topåret 2007, så er omsætningen rigtig pæn, forklarer chefkonsulent i DI Byg Flemming Løkke Petersen.

”Det er unfair, at sammenligne med en boble, hvor niveauet var unaturligt højt. Der er ikke langt op til niveauet i 2007 og det er et godt resultat”, siger han.

Modent hjemmemarked

Til sammenligning er det indenlandske salg kun steget med ni procent i samme periode.

”Det danske byggematerialeindustri er kendetegnet ved, at producere produkter, der kan anvendes til energioptimering - der er man i Danmark førende. Men fordi det danske marked for energioptimering er mere modent, så er der ikke ikke det samme vækstpotentiale herhjemme, som der er i resten af Europa. Så efterspørgslen i Danmark er ikke så stor, som den er i eksempelvis Sverige og Norge”, siger Flemming Løkke Petersen.

De seneste tre måneder juni, juli og august har særligt været gode for brancherne metalvareindustri og plast- og gummiindustrien.

I forhold til de foregående tre måneder har disse to brancher oplevet omsætningsfremgang på 16 procent for metalvareindustrien og 30 procent i plast- og gummiindustrien på eksportmarkederne.

Her har fremgangen på det danske marked har været på henholdsvis 4 procent og 3 procent. Omvendt er glasindustrien samt grus og sten gået tilbage på både eksport- og hjemmemarkedet.

Ifølge DI’s Virksomhedspanel - der består af 477 medlemsvirksomheder heraf 25 fra DI Byg - forventer byggebranchen og industrien moderat fremgang i 4. kvartal 2015 – både hvad angår omsætning, indtjening og beskæftigelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125