23948sdkhjf

Nye almene boliger er på vej i Holbæk

For at kunne leve op til efterspørgslen på boliger i Holbæk udbyder Vestsjællands Almene Boligselskab nu opgaven med at opføre 88 almene boliger
Det er både muligt at byde ind på fire separate storentrepriser eller en samlet hovedentreprise i det begrænsede udbud, som Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB) har sendt ud i denne uge.

Udbuddet har en anslået værdi af op mod 90 mio. kroner og går på opførelse af 88 almene boliger på den tidligere Vølundgrund i Holbæk.

Det samlede boligareal udgør knap 7.340 kvm og fordeler sig på tre seksetagers boligblokke. Der påregnes 44 almene familieboliger, 29 ældreboliger og 15 billigboliger, lyder det i prækvalifikationsmaterialet, hvor det også fremgår, at grundarealet samlet er på knap 8.850 kvm, og at friarealer disponeres til adgangsvej, p-arealer, private haver og fællesarealer.

”Vi har venteliste til Holbæk By, så vi har et behov for at opføre boliger”, forklarer Claus Moesgaard, teknisk direktør i VAB om udbuddet og påpeger, at mulighederne for både at afgive tilbud på en, flere eller alle delaftalerne hænger sammen med, at boligselskabet ønsker den bedst mulige konkurrence.

Mulighed til lokale

Ved at åbne for, at opdele arbejdet i mindre dele giver det nemlig i større grad mulighed for, at lokale og mindre entreprenører kan være med, lyder det.

”Men hvis der er en økonomisk fordel med hovedentreprisen, så skal det selvfølgelig også være en mulighed for os”, siger Claus Moesgaard og oplyser, at kontrakten tildeles efter kriteriet ”laveste pris”.

For at skabe en reel mulighed for sammenligning, vil summen af de billigste tilbud på storentrepriserne blive tillagt tre procent, fortæller han og oplyser, at hensigten er, at der prækvalificeres fem ansøgere for hver af de fem delaftaler.

Er der flere egnede ansøgere, vil boligselskabet udvælge de fem for hver af delaftalerne, der fremstår som de bedst egnede baseret på ansøgers økonomiske, finansielle og tekniske kapacitet med hovedvægten på sidstnævnte.

”Ved vurderingen af økonomisk og finansiel kapacitet vil der blive lagt vægt på en god soliditetsgrad, og at opgaven vurderes at udgøre en passende andel af ansøgers omsætning. Ved vurderingen af teknisk kapacitet indgår navnlig ansøgerens referenceliste og nøgletal med fokus på, om ansøgeren har bygherreerfaring fra opgaver af samme eller lignende karakter og har udført sådanne opgaver i tilfredsstillende kvalitet”, lyder det i prækvalifikationsmaterialet.

Deadline for anmodning om prækvalifikation er den 30. november.

Delaftalerne
Foruden hovedentreprisen kan man byde ind på følgende fire storentrepriser:
JBK, Anlæg
Råhus
Aptering
Teknik

Du kan læse mere om udbuddet på www.licitationen.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109