23948sdkhjf

København får nyt milliardbyggeri

Pensam, KPC og Sjælsø opfører lejlighedsbyggeri på Teglholmen til i alt 1,4 mia. kroner i ny samarbejdsmodel
Lejligheder til en samlet salgsværdi på rundt regnet 1,4 mia. kroner. Det er slutresultatet af et nyt samarbejde mellem PenSam, KPC og Sjælsø Management om tre nye boligprojekter på Teglholmen.

Med samarbejdet bliver PenSams internationalt anerkendte og prisvindende model for finansiering af nybyggeri løftet til et nyt niveau, hvor der uden fordyrende mellemled investeres i fællesskab - og hvor investeringerne sker med ensrettede interesser.

”Det er første gang, at et dansk pensionsselskab saminvesterer med entreprenør og developer i nybyggeri. Vi har alle tre hånden på kogepladen og en interesse i at sætte vores kernekompetencer aktivt i spil, så vi gensidigt beriger hinanden. Det giver højere afkast og lavere risiko, hvilket i sidste ende kommer vores pensionskunder til gode”, fortæller Benny Buchardt Andersen, der er investeringsdirektør i PenSam.

De præcise ejerandele ønskes ikke offentliggjort.

Kender hinanden

Boligerne opføres med salg for øje. Byggeriet bliver del af et moderne bymiljø i en ny dynamisk og børnevenlig kanalby med rekreative værdier, forretninger, sportsfaciliteter, en ny folkeskole og en ny daginstitution.

Samtidig skaber den nye vejbro over Frederiksholmsløbet mellem Teglholmen og Enghave Brygge en blå genvej langs havnen til den indre by. Broen forventes senest at stå klar samtidig med åbningen af metroen til Sydhavn.

”Vi glæder os meget til partnerskabet om udviklingen af Teglholmen i de kommende år. Vi har arbejdet sammen med PenSam om tre nybyggerier i løbet de seneste fem år. Så vi kender hinanden, og jeg ser frem til at fortsætte vores partnerskab, hvor KPC med sine byggetekniske kompetencer er garant for gennemførelsen af det omfattende projekts udførelse”, siger CEO Bo Knudsen fra KPC.

Moderne bymiljø

Arealet bliver i de kommende år forvandlet til et moderne bymiljø. Det er Sjælsø Management, der står for udviklingen og byggestyringen af projektet, der i alt omfatter tre byggefelter med en samlet byggeret på cirka 38.500 kvm boliger. Det første projekt på ca. 17.000 kvm boliger er netop igangsat.

”Vores projekter er kendetegnet ved god kvalitet, optimale planløsninger og flot arkitektur. Det fortjener den attraktive placering på Teglholmen”, siger CEO i Sjælsø Management Flemming Joseph Jensen.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218