23948sdkhjf

Elektrikeruddannelsen er et hit

Uddannelsen er den næstmest populære erhvervsuddannelse efter reformen
Elektrikeruddannelsen har i flere år været populær. Nu slår interessen for uddannelsen alle rekorder.

Elektrikeruddannelsen er den næstmest populære erhvervsuddannelse efter EUD-reformen. Det viser helt nye tal, som Danske Erhvervsskoler har indsamlet fra samtlige landets erhvervsskoler på baggrund af det første optag efter reformen trådte i kraft i sommer.

I alt er 831 begyndt på elektrikeruddannelsens grundforløb i august i år. Det fordeler sig på 673 på grundforløb 2 (G2) og 158 på EUV-forløbene for voksne.

De unge, der er kommet direkte fra folkeskolen i sommer, er begyndt på G1 med en bredere indgang. De indgår derfor ikke i statistikken.

I branche- og arbejdsgiverorganisationen Tekniq er underdirektør Tina Voldby overvældet.

”Det er den bedste nyhed meget længe. Der er tale om et ekstremt højt niveau. Der var forventet et dyk i optaget som følge af reformens adgangskrav. Det ser ikke ud til at være tilfældet. Det er glædeligt, for branchen er i vækst og har brug for mange, dygtige lærlinge”, siger Tina Voldby.

Kun to procent faldet fra

Hun glæder sig samtidig over, at der er et ”enormt lavt frafald”. Ifølge Danske Erhvervsskolers dataindsamling er blot to procent på elektrikeruddannelsen faldet fra i september.

”Reformen virker. De unge, der er optaget i august, er parate, afklarede og motiverede. Det viser, at de har de faglige forudsætninger for at gennemføre den cirka fire år lange uddannelse”, siger Tina Voldby.

Baseret på optaget på GF2 er detailhandel med specialer den mest valgte erhvervsuddannelse med 901 elever.

Tømreruddannelsen er med 645 lærlinge den eneste anden byggeuddannelse på top 10 listen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156