23948sdkhjf

Direktør siger farvel til Øland A/S

Efter 22 år i spidsen for ventilationsvirksomheden overlader Johnny Øland direktørstolen til sin salgsdirektør
Ventilationsvirksomheden Øland A/S skifter nu ud på direktørstolen.

Johnny Øland, som har stået i spidsen for virksomheden i 22 år, overlader med udgangen af oktober direktørstolen til sin mangeårige salgsdirektør Carsten Madsen. Han skal fortsætte den succesfulde kurs i virksomheden, som siden 2008 har været en del af Saint-Gobain Distribution Denmark (SGDD).

Øland har siden opstarten i 1981 haft fremgang hvert eneste år. Johnny Øland blev ansat i Øland i 1987 og overtog ledelsen af virksomheden fra sin far i 1993 og har ført den frem til den nuværende markedsposition.

”Da jeg i 2008 solgte Øland Ventilation til Saint-Gobain Distribution Denmark (SGDD), var det ikke planen at blive som direktør i otte år mere. Men det har været sjovt, og nu er tiden altså inde til noget andet, siger Johnny Øland i en pressemeddelelse, hvor han ikke kalder afskeden ”spor vemodig”.

Indtræder i ledergruppe

Carsten Madsen får titel af kommerciel direktør og indtræder samtidig i ledergruppen i Saint-Gobain Distribution Denmark.

Han kom til Øland i 1994 og har som salgsdirektør kørt et meget tæt parløb med Johnny Øland gennem årene.

”Johnny Øland har haft meget stor betydning for Ølands succes. Han har ikke blot præsteret vækst og rekordregnskaber selv i kriseårene, men også opbygget en stærk kultur med meget engagerede og kreative medarbejdere. Samtidig har han givet SGDD mange spændende muligheder, for eksempel med udvidelsen af ventilationsforretningen til også at have et forretningsben med teknisk isolering”, siger Jesper Faurholdt, der er adm. direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark, som ud over Øland A/S blandt andet står bag byggemarkedskæden Optimera og vvs-grossisten Brdr. Dahl A/S.

Øland A/S havde i regnskabsåret 2014 en bruttofortjeneste på 49,8 mio. kroner og en fremgang i driftsresultatet fra 6,6 til 9,2 mio. kroner.

Tilsvarende øgede Øland A/S resultatet før skat fra 6,5 i 2013 til 9,1 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141