23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SYDDANMARK

SVENDBORG: Efter etablering af en nye fællessti ved Wandallsvej/Kogtvedvej i Svendborg for sikring at de krydsende cyklister, vurderer Svendborg Kommune, at det er hensigtsmæssigt at fortsætte stien cirka 77 meter mod vest for at koble den sammen med den eksisterende sti langs Kogtvedvej mod Rantzausminde. Projektet beløber sig til 200.000 kroner og foreslås finansieret af et mindreforbrug på projektet ”Cykelstier på Sankt Jørgens Vej”.

Økonomiudvalget i Svendborg Kommune havde sagen til behandling forleden, hvor forlængelsen, tilslutningen til eksisterende sti og finansieringen blev godkendt.

SVENDBORG: Økonomiudvalget i Svendborg Kommune har godkendt en anlægsbevilling til realisering af vandløbsprojekter, finansieret 100 procent af EU og Staten.

Der er tale om en samlet bruttoanlægsbevilling på 5.258.080 kroner til realisering af i alt ni vandløbsprojekter.

Svendborg Kommunes administration modtog i juli i år tilsagn fra NaturErhvervstyrelsen om 100 procent medfinansiering til gennemførelse af fjernelse af fire faunaspærringer i Tange Å, Syltemae Å og Egenabbebæk. Kommunen har derudover i sidste måned søgt NaturErhvervstyrelsen om 100 procent medfinansiering til fjernelse af yderligere otte faunaspærringer samt genåbning af seks rørlagte strækninger i Asbæk, Engelsbæk, Lehnskov Bæk, Ormerenden, Skelbæk og Vandløb fra Egense.

VEJLE: Økonomiudvalget i Vejle Kommune sagde forleden god for en anlægsbevilling til at foretage tidlige forundersøgelser af kommunale byggemodninger.

I forbindelse med kommunale byggemodninger er der et stigende behov for tidlige forundersøgelser til eksempelvis servitutredegørelser, geotekniske undersøgelser, støjberegninger, udstykningsplaner og lignende. De indgår i de forberedende arbejder herunder lokalplanarbejder, som danner det planmæssige lovgrundlag for byggemodningen, og de bruges igen i forbindelse med den efterfølgende byggemodning. Der er ikke tale om øgede omkostninger i forbindelse med byggemodning, men om en fremrykning af en del af omkostningerne.

For at forenkle sagsgangen søges der om et samlet beløb på 300.000 kroner til tidlige forundersøgelser på offentlige byggemodninger i 2016, hvilket forventes at kunne dække omkostninger til forundersøgelser på seks-syv byggemodningsområder.

Sagen skal også behandles af byrådet.

GIVE: Forvaltningen i Vejle Kommune har udarbejdet et forslag til tillæg til spildevandsplanen, der omfatter en nedlæggelse af Farre Renseanlæg og overpumpning til Give Renseanlæg. Tillægget har været i høring og forvaltningen har ikke modtaget høringssvar.

Renseanlægget i Give har i dag den fornødne restkapacitet til at rense alt spildevandet fra Farre og opland indenfor rammen af den godkendte kapacitet på Give Renseanlæg. Renseanlægget er dog belastet af fælleskloakerede oplande i Give, hvorfor det er nødvendigt at etablere et bassin til tilbageholdelse af regnvandsopblandet spildevand fra fælleskloakerede oplande i Farre, i de tilfælde hvor Give Renseanlæg er fuld belastet under regn. Bassinet etableres på grunden for det nuværende Farre Renseanlæg.

Teknisk Udvalg og Økonomiudvalget anbefaler, at forslaget til tillæg til spildevandsplanen vedtages endeligt.

BILLUND: Billund Kommune skal i løbet af efteråret og vinteren ombygge krydset mellem Refshøjvej og Klinkvej og krydset mellem Juellingsholmsvej og Ølgodvej.

Vejkrydsene skal ombygges af trafiksikkerhedsmæssige og driftsmæssige årsager. Begge kryds kræver, at der erhverves landbrugsjord for at kunne tilgodese en effektiv omlægning.

I krydset Refshøjvej–Klinkvej udvides helleanlægget på Klinkvej, og Klinkvejs udmundinger i Refshøjvej ændres. Hertil skal der erhverves cirka 1.750 kvm jord. I krydset Juellingsholmsvej–Ølgodvej udvides helleanlæg på Juellingsholmsvej, og Juellingsholmsvejs udmundinger i Ølgodvej ændres. Hertil skal der erhverves cirka 1000 kvm jord.

REGION MIDTJYLLAND

SKIVE: Både Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget i Skive Kommune indstiller til byrådet, at der frigives et rådighedsbeløb på 500.000 kroner til separering af kloak i kommunale bygninger i Nr. Søby.

Spildevandsinstallationen på tre kommunale institutioner skal omlægges og separeres. Det drejer sig om Nr. Søby skole, Nr. Søby Børnehave og Nr. Søby/Højslev Idrætsforenings klubhus.

Teknisk Forvaltning skønner, at udgiften hertil er 500.000 kroner.

RINGKØBING: Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har sagt ja til, at der, så vidt det er muligt, afsættes midler til at gennemføre en række mindre tiltag med udvidelse af indkørslen og sideudvidelse af Rindumvej, og at en række større tiltag indgår i kommende budgetforhandlinger.

Administrationen vurderer, at de mindre tiltag ikke vil være tilstrækkelige til at løse udfordringerne på længere sigt og anbefaler, at der foretages trafiktællinger på Rindumvej med det formål at klarlægge det nuværende trafikmønster, og således at der kan laves en vurdering af, om Rindumvej eventuelt kan ensrettes uden at skabe nye trafikale problemer andre steder. Ved at ensrette Rindumvej kan der skabes plads til at lave cykelbaner/cykelsti på Rindumvej inden for det nuværende vejareal.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11