23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SYDDANMARK

NR.BJERT: Plan- og Boligudvalget i Kolding Kommune har besluttet at indstille Kommuneplantillæg 33 til endelig vedtagelse i byrådet.

Kommuneplantillægget åbner mulighed for, at der kan udvikles et nyt boligområde med cirka 40-60 nye boliger i Nr. Bjert.

Der igangsættes udarbejdelse af lokalplan i dialog med grundejer, når kommuneplantillægget er endelig godkendt. Lokalplanen forventes udarbejdet og endelig godkendt i april 2016.

KOLDING: Den fredede staldgård ved Koldinghus påtænkes af Kolding Kommune anvendt som ny erhvervspark for socialøkonomiske virksomheder.

I den forbindelse har Plan- og Boligudvalget i Kolding Kommune netop godkendt, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg og forslag til lokalplan for Staldgården. Inden forslagene sendes i offentlig høring, skal det også godkendes af Kolding Byråd.

I forbindelse med den ændrede anvendelse af Staldgården, vil der skulle udføres indvendige bygningsarbejder under omhyggelig hensyntagen til, at Staldgården er en fredet bygning.

Bag de eksisterende porte skal der formentlig etableres et fælles indgangsområde i de eksisterende portrum, så bygningens facadeudtryk ikke ændres.

I Staldgårdens gårdrum skal den eksisterende belægning nogle steder oprettes, således at varer ubesværet kan fragtes på terræn, og sådan at området og bygninger bliver tilgængelige for personer med fysiske funktionsnedsættelse.

Staldgården Koldinghus, var oprindelig en forborg til den hovedborg, der i dag er slottet Koldinghus.

LUNDERSKOV: Lunderskov Efterskole ønsker at udvide med et nyt mediehus og et teater/musikhus samt nye elevfløje. Udvidelsen vil betyde, at efterskolens bygninger forøges fra nuværende 4.847 kvm til cirka 10.000 kvm. Efterskolen forventer et stigende elevtal fra 2016 og ønsker at forbedre rammerne for teater og musik.

By- og udviklingsdirektøren foreslår på den baggrund, at der udarbejdes ny lokalplan, der vil gøre det muligt for skolen at udbygge som ønsket, og det forslag besluttede Plan- og Boligudvalget at tilslutte sig forleden.

Den ny bebyggelse påtænkes opført i op til to etager med udnyttet tagetage i lighed med den eksisterende bebyggelse. Bygningshøjden skal muliggøre store spænd i sale, teaterrum, hal og lignende, og den skal tilgodese særlige funktioner som for eksempel scenetårn, sportsaktiviteter, filmstudio med videre. Ny bebyggelse skal derfor kunne opføres med en højde på op til 16 meter, når sådanne funktioner kræver det.

Der udlægges et større område mod syd til fri- og opholdsareal. Dette areal kan dels bestå af åben græsplæne, som kan anvendes til boldspil, leg og bevægelse samt udendørs optræden og dels af mindre skov/lund-beplantning mod jernbanen samt frugthave.

Forslaget til lokalplan forventes fremlagt for Plan- og Boligudvalget i 14. december 2015, og en endelig vedtagelse af lokalplanen kan forventes at være i hus ultimo april næste år.

KOLDING: Danica Ejendomme ønsker i forlængelse af ombygningen på Engstien 1 i Kolding at etablere en ny boligbebyggelse bestående af otte rækkehuse i to etager på skråningen langs Kolding Å i den sydlige del af grunden. Danica Ejendomme ønsker en tilkendegivelse af, hvorvidt der kan forventes udarbejdet lokalplan og kommuneplantillæg med henblik på en gennemførelse af projektet.

Plan- og Boligudvalget i Kolding Kommune besluttede forleden, at der skal arbejdes videre med planlægningen for delområdet med den bemærkning, at der skal sikres et stiudlæg langs åen.

GIVE: I Børnegården Søndervang i Give, Vejle Kommune, er der indrettet et grupperum i en tidligere staldbygning beliggende direkte op af rideskolens hestestald. Staldbygningens ringe bygningsmæssige kvalitet samt naboskabet til hestestalden har medført en række indeklimaproblemer i grupperummet.

Vejle Kommune har i samarbejde med Lars Bøtkers Tegnestue vurderet, at en tilbygning på cirka 60 kvm med pasningsmulighed for omkring 20 børn kan etableres for 900.000 kroner. Finansiering af anlægsprojektet kan ske via anlægsbudgettet til akut pladsoprettelse i 2015.

Økonomiudvalget havde sagen på dagsordenen forleden og tilsluttede sig, at der gives en anlægsbevilling på 900.000 kroner til en tilbygning til Børnegården Søndervang.

BILLUND: Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune har tidligere anbefalet forslag til Lokalplan nr. 282 og forslag til kommuneplantillæg nr. 19 for boligbyggeri på Ole Kirks Vej i Billund godkendt. Sagen er imidlertid på baggrund af nye oplysninger og ønsker fra bygherre sendt til genbehandling i Teknik- og Miljøudvalget. Det er nu sket, og udvalget anbefaler at forslagene godkendes og fremlægges til offentlig høring.

Kirkbi A/S og Lego Koncernerne samt Lego Fonden ønsker at kunne tilbyde gode, moderne og centralt beliggende boliger til deres medarbejdere, og lukningen af brandstationen på Ole Kirks Vej har muliggjort en omdannelse af et centralt beliggende område til dette formål.

Lokalplanen har derfor til formål at muliggøre nedrivning af de eksisterende bygninger i området og opførelse af cirka 40 nye boliger med tilhørende parkerings- og fællesarealer. Lokalplanen skal ligeledes sikre adgangsforhold til de nye boliger og til eksisterende boliger i området.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109