23948sdkhjf

Eksperter: Udsigt til hurtigt forlig om dagpenge

De tre store partier har alle interesse i dagpengeforlig
Eksperter synes ifølge Ugebrevet A4 at være ret enige om, at Dagpengekommissionen har gjort så godt et arbejde, at man kan forvente ret hurtigt at få et politisk forlig om fremtidens dagpenge. Der vil blive tale om et forlig som minimum involverer regeringen og Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti og en aftale, som tilfører dagpengeområdet nye penge, sådan som både S og DF har argumenteret for ville blive nødvendigt.

Politisk kommentator og tidligere minister Hans Engell vurderer, at alt tegner til forlig.

»Lars Løkke Rasmussen (V), Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) har i sjælden grad alle tre en meget stor interesse i, at det lykkes at lande et forlig. Så jeg er ikke spor bekymret for, at de nok skal finde sammen,« siger Hans Engell til Ugebrevet A4.

Op på topniveau

Han vurderer, at forhandlingerne vil komme op på topniveau i partierne.

»Jeg vil tro, at der bliver tale om forhandlinger i Finansministeriet, så partilederne kommer på banen, og man ret hurtigt kan få en aftale på plads,« siger Hans Engell.

Også arbejdsmarkedsforsker og professor emeritus ved Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, vurderer, at en aftale om dagpengene forholdsvis nemt kan komme i hus.

»Vi har en mindretalsregering, som godt ved, at den må give sig, hvis ikke andre partier skal lave aftaler bag om ryggen på den. Regeringen vil hurtigt kunne finde de 600 millioner kroner, der skal til for at imødekomme fagbevægelsen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, som har talt for flere penge til dagpengesystemet,« vurderer Flemming Ibsen.

Læs også: " Virksomheder slipper ikke for G-dage ved korte ansættelser ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109