23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

VALLENSBÆK: Vallensbæk Kommunalbestyrelse har godkendt Tillæg 1 til Spildevandsplan 2014-2022 endeligt.

Tillæg 1 vedrører etablering af regnvandsledning ved Højstrupparken langs Ringvejen samt nedlæggelse af regnvandsbassinet ved Højstrupparken. Endvidere bliver et udløb ved Tueholmsøen nedlagt, og der placeres en nyt direkte udløb med olieudskiller i den sydlige del af søen. Derudover bliver en olieudskiller flyttet med henblik på at opnå bedre adgang til olieudskilleren.

REGION SJÆLLAND

KØGE: Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune har sagt ja til, at muligheden for byudvikling på en række ejendomme mellem Vordingborgvej og Lille Sydbanen undersøges i forbindelse med revision af Kommuneplan 2013.

Teknik- og Miljøforvaltningen har modtaget henvendelse fra ejer af ejendommen Højdevej 2 i Hastrup med et ønske om at få mulighed for udstykning af ejendommen.

Ansøger ønsker at udstykke 13 parceller på 1.000 kvm fra hovedejendommen, som efter den ønskede udstykning vil være 3.000 kvm.

Udstykning af ejendommen kræver en ny lokalplan.

NAKSKOV: Lolland Byråd har besluttet at fremlægge et forslag til tillæg nr. 2 til spildevandsplan 2011-2021 til høring i otte uger frem til 9. december.

Tillægget muliggør kloakseparering af en del af Nakskov by og etablering af et regnvandsbassin i Svingelen for rensning og forsinkelse af regnvandet inden afledning til Byfogedsøens afvanding.

REGION SYDDANMARK

SVENDBORG: Miljø-, Klima- og Trafikudvalget i Svendborg Kommune har godkendt et projektforslag for trapperummet mellem Møllergade og Toldbodvejen i Svendborg.

Tilbage i 2013 godkendte Svendborg Byråd et dispositionsforslaget for Den Grønne Tråd. Kirstine Jensens Tegnestue har videreudviklet ideen til et projektforslag for trapperummet mellem Møllergade og Toldbodvej og efter ønske fra Svendborg Kommune revideret samme til det forslag, som udvalget godkendte forleden.

Det overordnede arkitektoniske motiv er at lade trappen være et element i det grønne - i bakken, der tydeliggøres som et markant landskabstræk i byen. Forløbet indeholder forskellige momenter til pause, aktiviteter og ophold.

Der er indlagt tre opholds- og aktivitetsfelter, nemlig udsigtsplateauet, hvor passagen fra Møllergade munder ud mod bakken, det mellemste plateau, som en ’udposning’ på trappen, og ved foden af trappen er der friholdt plads til cykelparkering og mindre arrangementer, såsom koncerter og loppemarkeder. Plateauerne vil også kunne anvendes til indpasning af kunst eller andre elementer, der giver oplevelse.

Udsigtsplateauet er forberedt til en mulig, fremtidig kobling med det private område syd for trappen.

Trapperummet forventes færdiganlagt ultimo maj 2016. Projektforslaget danner grundlag for tegnestuens videre bearbejdning frem til et udbud. Når der er afholdt udbud, vil tilbuddet blive fremlagt til behandling i Økonomiudvalget.

REGION MIDTJYLLAND

NORDDJURS: Norddjurs Kommune har udarbejdet en risikostyringsplanen for Randers Fjord på baggrund af statens udpegning, da området er i en særlig risiko for at blive oversvømmet på grund af klimaændringer, og efter en seks måneder lang høringsperiode, indstilles planen til endelig vedtagelse i Norddjurs Kommunalbestyrelse i dag.

Risikostyringsplanen indeholder forslag til en lang række indsatser. Der peges blandt andet på en indsats for at kortlægge digernes højde og kvalitet samt en undersøgelse af forskellige muligheder for sikring af blandt andet Allingåbro på lang sigt. Derudover peges der også på en indsats for at sikre adgangsveje til Ørsted-området, da disse er i risiko for oversvømmelse i en grad, hvor de ikke kan anvendes som adgangsveje for redningskøretøjer.

SØBY: Norddjurs Kommunalbestyrelse bliver på sit møde i dag bedt om at godkende forslag til VVM-redegørelse, kommuneplantillæg og lokalplan for opstilling af vindmøller øst for Søby.

Det drejer sig om opstilling af fire vindmøller, og gennemførelse af projektet betyder, at syv eksisterende vindmøller skal nedtages, og at der skal meddeles dispensation fra skovbyggelinjen. Desuden kan det blive nødvendigt, at gennembryde et jorddige i forbindelse med etablering af adgangsveje i området. Ansøgningen om dette har været forelagt Museum Østjylland til udtalelse, og museet har ingen indvendinger mod, at der gives dispensation.

TRUSTRUP: Trustrup-Lyngby Varmeværk a.m.b.a. har søgt Norddjurs Kommune om godkendelse af etablering af et 7.500 kvm solfangeranlæg på adressen Tværvej 6-12, Trustrup.

Forslaget indstilles til godkendelse i Norddjurs Kommunalbestyrelse, der har sagen på dagsordenen i dag.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11