23948sdkhjf

Dynamiske facader spejler vandet

Arkitekter og bygherrer skal på konference tirsdag drøfte intelligente facadesystemer og de skærpede krav på området
Arkitekter og bygherrer skal spores bedre ind på intelligente facadesystemer.

De kommende bygningsreglementer vil med skærpede krav til bygningers energiforbrug animere byggebranchen til at arbejde med disse facader.

Sådan lyder det fra førende facadeforskere, som nu sammen med Aalborg Universitet og Art Andersen - der gennem 25 år har skabt løsninger inden for dynamiske facader og komponenter til bygninger - samler nøglepersoner i branchen til en konference om fremtidens facader.

Formålet er at dele viden og erfaringer, så byggebranchen er opdateret, udrustet og parat til at tage næste, store skridt inden for energieffektivt byggeri.

Solceller en nødløsning

Branchen, og især arkitekter og bygningsejere, bliver snart nødt til at tænke mindre i solceller og mere i dynamiske facader, hvis deres byggeprojekter i de kommende år skal leve op til BR15 og BR20, mener Kjeld Johnsen, civilingeniør og en af Danmarks førende facadeforskere hos Statens Byggeforskningsinstitut (SBi):

”Om få år er det ikke længere nok blot at installere solceller på taget for at imødekomme krav om ”energieffektivt” byggeri. Solcellerne må nærmest betragtes som en nødløsning. De skaber rigtigt nok bæredygtig energi, men kun når solen skinner. Solcellerne reducerer ikke energiforbruget, og det er i virkeligheden det, der er brug for. Her vil dynamiske facader blive vejen frem”, mener Kjeld Johnsen, der er seniorforsker ved SBi Aalborg Universitet København og som gennem mange år har arbejdet med energi, indeklima og lys

Bred indsigt

De skærpede krav og udviklingen på området er bevæggrunden for konferencen, der finder sted i København på tirsdag 22. september, målrettet aktører i byggebranchen, som arbejder professionelt med dynamiske facader, primært store arkitekthuse, bygningsejere og bygherrer.

En lang række oplægsholdere og arkitektvirksomheder deler viden og erfaringer om udvalgte dynamiske facadeprojekter i Europa.

Business developer i Art Andersen, Michael Felthaus, håber at se mange arkitekter og bygningsejere:

”Det er jo dem, som lige nu står med de største udfordringer, og derfor vi vil gerne gøre en ekstra indsats for, at de ser så mange facetter af disse facadeløsninger som muligt. Forhåbentlig vil flere få øjnene op for de mange funktionelle og æstetiske muligheder, intelligente facadesystemer tilbyder”, siger han.

Art Andersen ejes i dag 70 procent af grundlægger og direktør Jørn Krab og 30 procent af vindueskoncernen Inwido.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157