23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

BRØNDBYØSTER: En ansøgning om 850.000 kroner til en ny fodboldbane på Brøndbyøster skole blev ikke imødekommet, da Brøndby Kommunalbestyrelse forleden havde sagen til behandling. I stedet bakkede kommunalbestyrelsen op om en anbefaling fra Idræts – og Fritidsudvalget om, at der i stedet udarbejdes et nyt forslag til udvidelse af fodboldbanen, så den overholder banestørrelsen 105 meter x 68 meter.

På samme møde godkendte kommunalbestyrelsen en anlægsbevilling på 132.000 kroner til TV-inspektion af regnvandsledninger, ligesom en anlægsbevilling på 100.000 kroner til ny pumpebrønd på Hyldebakkegård blev godkendt.

REGION SJÆLLAND

NÆSTVED: Næstved Byråd har vedtaget Lokalplan 041 for Gallemarkskvarteret endeligt.

Lokalplanen har til formål at videreføre områdets anvendelse som boligformål, at bevare det særlige kulturmiljø, at bevare eller genskabe bebyggelsens arkitektoniske kvaliteter, at anvise retningslinjer for vedligeholdelse og ombygning, at sikre områdets grønne karakter med forhaver og allébeplantning samt anvise mulighed for trafikdæmpende tiltag.

REGION SYDDANMARK

KOLDING: BlueKolding A/S har udarbejdet et projekt vedrørende anlæg af ny spildevandsledning på strækningen mellem Knudsbøl Skov og Jordrup. I området omkring Jordrup Nord er der indgået frivillige aftaler med 29 lodsejere om placering af ledningsanlæg over de pågældendes ejendomme. En lodsejer har ikke ønsket at indgå frivillig aftale, og BlueKolding A/S har derfor anmodet kommunen om at igangsætte ekspropriationssag for så vidt angår den omhandlede ejendom.

Miljøudvalget anbefaler, at Kolding Byråd træffer beslutning om ekspropriation vedrørende erhvervelse af ret til at etablere de nødvendige kloakledninger med mere i overensstemmelse med spildevandsplanen. I første omgang behandler økonomiudvalget sagen den 21. september.

KERTEMINDE: Kerteminde Byråd har vedtaget et forslag til lokalplan for Grønnegårds Alle.

Lokalplan 274 har til formål at muliggøre en ændret anvendelse af Grønnegårds Alle fra produktionsskole til erhverv indenfor miljøklasse 1-2 samt at fastholde to helårsboliger i området og den nuværende offentlige daginstitution. Lokalplanen har endvidere til formål at skabe en hensigtsmæssig og trafiksikker vejadgang til og fra området.

Det vurderes, på baggrund af de nuværende trafikforhold sammenholdt med en forventet tungere trafik i forbindelse med ændret arealanvendelse til erhvervsområdet, at der skal etableres trafikale foranstaltninger, der muliggør ind- og udkørsel for tungere trafik fra Grønnegårds Alle til Strandgaards Alle. De trafikale foranstaltninger vurderes at kunne udføres indenfor en økonomisk ramme på 200.000 kroner.

KERTEMINDE: Kerteminde Byråd har truffet beslutning om ekspropriation efter afsluttet høring til erhvervelse af det nødvendige areal til anlæg af cykelsti langs Odensevej/Kertemindevejen mellem Mejerivejen og Nymarken.

Afdelingen for Faciliteter har fremsendt erstatningstilbud til de 11 implicerede lodsejere, hvoraf de 10 har accepteret tilbuddet. Samlet erstatningssum er beregnet til cirka 275.000 kroner. Den sidste lodsejer ønsker supplerende ulempeerstatning under henvisning til, at hans mark vil få en uheldig facon efter afgivelsen af det nødvendige areal til stianlægget.

REGION MIDTJYLLAND

HOLSTEBRO: Holstebro Kommune har i forbindelse med etablering af Holstebromotorvejen modtaget en ansøgning fra Vejdirektoratet om etablering af fem nye vandhuller ved Alstrup i landskabet omkring forlængelsen af Ringvejen nord for Holstebro.

Vandhullerne udgør en del af de samlede afværgeforanstaltninger for padder, som er særlig beskyttet efter habitatdirektivet, i forbindelse med anlæggelse af Holstebromotorvejen.

Både Udvalget for Natur, Miljø og Klima og Teknisk Udvalg skal behandle sagen den 22. september, hvor det indstilles, at Holstebro Kommune meddeler planlovtilladelse til etablering af vandhullerne på kommunens arealer på sædvanlige vilkår.

REGION NORDJYLLAND

SKAGEN: Frederikshavn Byråd har vedtaget tillæg nr. 1 til kommunens spildevandsplan for 2012-2016.

Tillægget dækker et areal på cirka 89 hektar i Skagens nordøstlige del og giver mulighed for at kloakeringsprincippet ændres fra fælleskloakering til separatkloakering. Herved ledes spildevandet fra området fortsat til rensning på Skagen Renseanlæg, mens tag- og overfladevandet afkobles og afledes til Kattegat via havnebassinet i Skagen havn.

Byrådet godkendte ved samme lejlighed et forslag til tillæg til spildevandsplanen, som skal gøre det muligt at etablere regnvandsbassin/sø ved Guldmajsvej i Skagen. I samarbejde med Frederikshavn Forsyning har Center for Teknik og Miljø udarbejdet et forslag til tillæg til spildevandsplanen, som gør det muligt at etablere et bassin, som kan forsinke udledningen til Guldmajsgrøften, og samtidig kan fungere som en rekreativ sø i området.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094