23948sdkhjf

Hidtil største OPP-projekt går i gang på fredag

Region Midtjylland og konsortiet Team KPC er klar til at stikke spaden i jorden til et nyt psykiatrisk center i Skejby
Et nyt psykiatrisk center skyder snart op af jorden ved siden af Aarhus Universitetshospital i Skejby.

På fredag tages førte spadestik til Psykiatrisk Center i Skejby, der bliver 50.000 kvm stort og forventes at stå klar i midten af 2018 og tage imod de første patienter i januar 2019.

Byggeriet til 1,3 mia. kroner udføres som et offentligt-privat partnerskab (OPP), og bliver det største OPP-projekt af sin art i Danmark hidtil. Konsortiet Team KPC, bestående af KPC Herning A/S og pensionsselskabet PKA, skal stå for byggeriet.

Godt samarbejde

I Team KPC glæder direktør i KPC, Peter Christophersen, sig også over samarbejdet, og at byggeriet nu går i gang.

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med det kliniske personale og projektmedarbejderne fra Region Midtjylland. Det betyder, at vi nu kan sætte spaden i jorden til det nye Psykiatriske Center seks måneder før planlagt”, siger han.

I PKA ser direktør Peter Damgaard Jensen også frem til at komme i gang med byggeriet. Spadestikket på det nye psykiatriske center i Skejby markerer nemlig PKA’ s fokus på infrastrukturinvesteringer, der er til gavn for både samfundet, medlemmer i PKA og deres pensioner.

”Efter et langt tilløb har OPP-projekter i Danmark nu fået luft under vingerne, og derfor kan det største OPP-projekt af sin art nu for alvor begynde i Skejby. PKA har investeret i tre hospitalsbyggerier, og vi er stolte af at skabe stabile afkast til medlemmernes pensioner ved at skabe bedre rammer for patienter og de mange PKA-medlemmer, som er ansat i psykiatrien”, siger Peter Damgaard Jensen.

brahe

Byggeriet
Areal: 50.000 kvm fordelt på 10.000 m2 til retsmedicinsk afdeling og 40.000 kvm til børne- og voksenpsykiatrien. I alt 260 psykiatriske sengepladser og et psykiatrisk ambulatorium.
Byggeriet forventes færdigbygget i midten af 2018 og forventes taget i klinisk brug i januar 2019
Anlægssum: 1,3 mia. kroner
Konsortium: Team KPC bestående af PKA (investor), KPC (opførelse) og Wikotec (drift og vedligehold)
Arkitekt: Arkitema
Rådgivende ingeniør: Grontmij
Bestiller: Region Midtjylland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141