23948sdkhjf

Skou Gruppen opfører ny bygning til 3F

Entreprenørvirksomheden har netop taget første spadestik i et byggeprojekt, hvor sammenlægningen af tre afdelinger kommer til at afspejle sig i arkitekturen i de bygninger, hvor 3F København holder til
Ved årsskiftet 2013 blev de københavnske afdelinger af fagforeningerne 3F Hotel & Restauration, 3F Industri & Service og Lager, Post & Servicearbejdernes Fagforbund fusioneret og kom til at hedde 3F København.

Men efter fusionen havde 3F København så tre ejendomme fra de tidligere afdelinger.

En ejendom i Valby blev solgt fra og næste skridt var at fusionere 3F Københavns ejendomme i Københavns nordvestkvarter, da de ligger side om side på henholdsvis Peter Ibens Allé 27 og Rentemestervej 60. Projektet har været i proces nogle år, men nu realiseres 3F Københavns visioner for deres domicil.

Hovedentreprenøren Skou Gruppen er netop startet på byggeprojektet, som går ud på at bygge en tilbygning, der skal fungere som en hovedindgang og koble de to bygninger sammen.

Arkitektvirksomheden Entasis har tegnet tilbygningen, som visuelt og mentalt skal fusionere fagforeningsafdelingerne.

Beton møder beton

Den nye tilbygning bygges op af betonelementer, der kobles på de to eksisterende bygninger, når der er skåret hul i bygningernes betongavle. Tilbygningen skal forbinde alle etager mellem de to naboejendomme. Etagerne i de to bygninger er i forskellige niveauer, og forskellen skal udlignes i tilbygningen, så bygningerne fungerer sammen i én helhed.

”I foyeren i stueetagen laver vi rummet i dobbelt højde for at mindske niveauforskellen. På første sal laves en rampe, og på anden sal bygges en trappe. Det kommer til at udligne niveauforskellene på de enkelte etager. Niveauforskellene gør, at arbejdet skal udføres meget nøjagtigt, når vi placerer betonelementerne i forhold til hinanden, så niveauforskellen ikke bliver større end beregnet,” forklarer Kevin L. Pedersen, der er byggeleder hos Skou Gruppen.

Bedre forhold

Tilbygningen kommer til at bestå af to etager, hvor der etableres kontorer og mødelokaler på første og anden sal. Fra anden sal bliver der udgang til en tagterrasse. Med de nye faciliteter får 3F mere plads til de besøgende medlemmer, som kan gå fra den ene bygning til den anden uden at skulle udendørs.

”Vi har primært ønsket denne tilbygning for at skabe bedre forhold for vores medlemmer. Samlet set reducerer vi kvadratmeterne, men vi udnytter dem langt bedre. Derfor glæder vi os til at tage tilbygningen i brug,” siger Helge Geest, der er økonomisk ansvarlig i 3F København.

For 10 år siden tegnede Entasis også 3F Københavns bygning på Peter Ibens Alle 27. Dengang var tanken at skabe en bygning, som skulle afspejle 3F’s DNA. En fagforening der udadtil står urokkelig, og som indvendig er varm og empatisk. I dag står bygningen i rå beton, og indvendigt er bygningen beklædt med træ. Tankegangen om, at arkitekturen skal portrættere 3F, går igen i tilbygningen.

”Vi har lagt vægt på at lave en tilbygning, som til stadighed afspejler, dem som bor der. Med tiden er fagforeninger blevet mere bevidste omkring miljø og en grøn profil. Det supplerende billede til fortællingen om 3F skaber vi med en tilbygning i rå beton, som er tildækket med en 10 meter høj mangfoldig vegetation. Det er det første 3F’s medlemmer møder, når de besøger deres afdeling – en grøn diversitet,” siger Christian Cold, arkitekt og indehaver af Entasis, og fortsætter:

”Den grønne væg binder de to bygninger med vidt forskellige udtryk sammen. Hvor den ene står i rå beton og er støbt på stedet, er den anden malet hvid og bygget op af betonelementer.”

Tilbygningen forventes færdig i begyndelsen af april 2016.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251