23948sdkhjf

Rådgiver samler al viden under ét tag

Dissing+Weitling har fremtidssikret Orbicons nye hovedkvarter i Høje-Taastrup, der på 7.000 nye kvadratmeter vil kunne tage imod virksomhedens 300 medarbejdere
Starten er gået for byggeriet af Orbicons nye 7.000 kvm store hovedstadskontor. Et byggeri som vil stå indflytningsklar tæt på Høje-Taastrup station i foråret 2017.

Byggeriet skal samle cirka 300 medarbejdere fra Orbicon, en afdeling fra Hedeselskabets datterselskab HedeDanmark samt en række koncernfunktioner.

Domicilet skal, ifølge adm. direktør Jesper Nybo Andersen, samtidig være brohovedet for Orbicons aktiviteter på Sjælland.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad kort fortalte i går, er huset af arkitekterne Dissing+Weitling, forberedt til en udvidelse, så det også fremover kan rumme den planlagte vækst.

Lettere tilgængelighed

”Domicilet vil sætte skub i vores udvikling, og bringe os helt frem blandt de største multidisciplinære rådgivere i Danmark. Vores nuværende og kommende medarbejdere får en attraktiv arbejdsplads med tidssvarende faciliteter. Ved at vælge Høje-Taastrup opnår vi en placering, der er attraktiv for medarbejderne, uanset om de bor i eller uden for København. Vi får også mulighed for at samle alle vores kompetencer under samme tag, så vi kan sikre et endnu stærkere fagligt miljø”, siger Jesper Nybo Andersen fra Orbicon.

Tænkt på fremtiden

Orbicon vil som rådgivende ingeniør på byggeprojektet være med til at sørge for, at byggeriet er fremtidssikret.

”Bæredygtighed er et vigtigt element for os, og vi vil have bygningen certificeret efter DGNB-standarden. Indtil nu er der kun 13 kontorbyggerier, der er blevet certificeret efter den standard i Danmark, og vi regner med, at byggeriet i Høje Taastrup opnår en sølvcertificering”, siger Bent Simonsen, koncerndirektør i Hedeselskabet.

At håndtere regnvandet

Bygningen opføres efter BR 2020, og den kan derfor næsten opvarmes af de mennesker, der opholder sig i den. Der kommer solceller på taget og et udenareal, der kan håndtere regnvandet.

Inde i bygningen etableres en grøn plantevæg i sammenhæng med den skulpturelle trappe i det store atrium midt i bygningen.

Byggeriet opføres som totalentreprise af MT Højgaard og Dissing+Weitling har blandt andet arbejdet ud fra entreprenørens såkaldte Multiflex Office-principper, der giver en fleksibel ejendom, som kan tilpasses, hvis behovene ændrer sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125