23948sdkhjf

Besparelser vækker vrede

Regeringens sparekrav til uddannelsesområdet giver ikke mening, mener LO. Enhedslisten har kaldt to ministre i samråd
Regeringens ønske om at skære to procent på alle uddannelser hvert år de kommende år, vækker ikke just begejstring.

Således sammenligner LO-sekretær Ejner K. Holst V-regeringens sparemanøvre med en kartoffelavler, der kun putter en plante i hvert andet hul - han sparer lidt, men udbyttet bliver tilsvarende ringere.

”Vi indgik for få måneder siden en reform, der betyder højere kvalitet på erhvervsuddannelserne. Det gjorde vi for at tiltrække flere unge, så vi har de faglærte, der er behov for i fremtiden. Derfor giver regeringens nye besparelser simpelthen ikke mening”, siger han.

Udover at ramme erhvervsuddannelserne, rammer besparelserne også lønmodtagernes efteruddannelsesmuligheder på eksempelvis erhvervsakademierne og AMU.

”Folk har super gode muligheder for at få job, når de har efteruddannet sig på et erhvervsakademi eller har fået det AMU-kursus, de stod og manglede. Så igen er besparelserne kortsigtede – og helt forfejlede. Det her er vi slet ikke færdige med at diskutere”, siger Ejner K. Holst.

Hos Enhedslisten har erhvervsuddannelsesordfører Jakob Sølvhøj nu kaldt uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) og børne-, undervisning og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd om de bebudede milliardbesparelser.

”En forudsætning for at vores samfund hænger sammen er, at vi har en veluddannet befolkning. Venstre risikerer at sætte alt det over styr. Jeg håber virkelig ikke, at de kan finde opbakning til de massive besparelser hos de øvrige partier i blå blok”, Jakob Sølvhøj.

Læs også: " Regeringen svinger sparekniven over erhvervsskolerne ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125