23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Udlicitering gavner

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Der er gået gynger og karruseller i den i kommunerne, for mens en række af kommunerne har forstået tanken i, at det kan betale sig at udlicitere drift og vedligehold af de grønne områder, så rager nogle af de samme kommuner til sig i form af opgaver, som ikke tilfalder den del af arbejdet, der faktisk udliciteres. Dermed ændres billedet af, hvor stor en del af den grønne drift og vedligehold, der faktisk udliciteres, og det er ikke holdbart.

Og der er fortsat kommuner, hvor man politisk bestemmer, at så lidt som muligt skal udliciteres. Og det er dyrt for de selvsamme skatteborgere, for der er virkeligt mange penge i at konkurrenceudsætte, så tingene bliver gjort bedst og billigst. Det kræver blot en vis kompetence hos udbyderne, nemlig i kommunernes tekniske forvaltninger, at forberede et udbud, så man undgår ballade og forkerte beregninger, som vi desværre har set en række tilfælde af. Men det må så absolut være i alles interesse, at arbejdet bliver gjort bedst og billigst. Og det er jo udbyder, der sætter barren for, hvor godt arbejdet skal gøres.

Der er eksempler på, at de større anlægsgartnervirksomheder løber med opgaverne. Også her kan udbyder justere udbuddet, så også de mindre kan være med løsningen af opgaver til en fornuftig og konkurencedygtig pris og kvalitet. Ofte handler det også om at samarbejde med andre, så man får de rigtige kompetencer i spil. Man behøver ikke nødvendigvis lade sig opkøbe eller opkøbe andre virksomheder for at tilføre de rigtige kompetencer. Kollegialt samarbejde kan skam også være vejen frem. Også uden at overtræde konkurrencelovgivningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094