23948sdkhjf

Vietnam får dansk uddannelse til bygningskonstruktør

Dansk uddannelsesinstitution står bag den første uddannelse til bygningskonstruktør i Vietnam, og det er der flere fordele at hente ved - både for skolen og den danske byggebranche som helhed, påpeger rektor
University College Nordjylland (UCN) har fået grønt lys af Uddannelses- og Forskningsministeriet til at åbne den første uddannelse til bygningskonstruktør i Ho Chi Minh City i Vietnam.

Det er første gang, Uddannelses- og Forskningsministeriet godkender en dansk professionsbacheloruddannelse i udlandet.

”Vi er stolte over, at vi er med til at tage de første vigtige skridt inden for eksport af danske videregående uddannelser. Samtidig bliver det en stor fordel for både os og den danske byggebranche som helhed at være så tæt knyttet til Vietnam, der er i rivende udvikling i disse år”, siger Lene Augusta Jørgensen, der er rektor på UCN, i en pressemeddelelse.

Hun påpeger, at de kommende vietnamesiske bygningskonstruktører får en profil, som også vil være eftertragtet ud over Vietnams grænser.

”Der er stor efterspørgsel efter højtkvalificerede medarbejdere inden for branchen. Her har vores byg-ningskonstruktøruddannelse med sit høje faglige niveau sin berettigelse, for Vietnam og de sydøstasiati-ske lande generelt mangler bygningskonstruktører, der kan styre store byggeprocesser og fungere som bindeled mellem ingeniører og arkitekter. Det underbygges ikke mindst af, at vietnamesiske byggefirmaer allerede i dag forsøger at rekruttere danske bygningskonstruktører”, siger hun.

Læs også: " Rådgivere ser perspektiver i uddannelse ".

Klar til start i 2017

I Aalborg har UCN i mange år udbudt både en dansk og en international bygningskonstruktøruddannelse, og det bliver en tilsvarende international udgave tilpasset de asiatiske forhold, som kommer til at se dagens lys i Vietnam, hvor man forventer at tage imod 35-40 studerende, når første hold starter i sommeren 2017.

Uddannelsen etableres i et samarbejde med University of Architecture of Ho Chi Minh City (HCMUARC) og skal derfor også godkendes af de vietnamesiske myndigheder. Og det forventer Lene Augusta Jørgensen vil ske inden for de næste måneder.

Herefter vil en dansk fuldtidsmedarbejder følge udviklingen og sikre kvaliteten, påpeger hun over for Licitationen - Byggeriets Dagblad og gør desuden opmærksom på, at ansøgere til uddannelsen skal leve op til de danske adgangskrav, og at det for de vietnamesiske studerende kræver et særligt tilrettelagt etårigt forberedelsesforløb (Foundation year) oven på deres high-school uddannelse.

Af fordele ved uddannelsen fremhæver hun desuden, at uddannelsen giver de studerende i Aalborg mulighed for at komme på udveksling og hente viden hjem, som vil komme deres fremtidige arbejdsgiver til gode i form af eksempelvis større forståelse for at bygge i et klima, der adskiller sig væsentligt fra det danske.

På samme måde har de studerende i Vietnam mulighed for at komme til Aalborg, og undervisere fra begge lande vil også tage turen frem og tilbage for at styrke videndelingen mellem og indsigten i de to uddannelser, oplyser hun.

Uddannelsen
Architectural and Construction Management (ATCM) bliver den engelske titel på bygningskonstruktøruddannelsen, der vil tage tre et halvt år at gennemføre
Uddannelsen bliver den første af sin slags i Vietnam og udbydes i samarbejde med University of Architecture of Ho Chi Minh City (HCMUARC)
Ansøgere skal leve op til de danske adgangskrav for at komme ind, og for vietnamesiske ansøgere kræver det et særligt tilrettelagt etårigt forberedelsesforløb kaldet Foundation year oven på deres high-school uddannelse. Foundation year starter til næste sommer, og selve bygningskonstruktøruddannelsen tager imod det første hold i 2017


University College Nordjylland
University College Nordjylland (UCN) udbyder 34 videregående uddannelser inden for business, pædagogik, sundhed og teknologi. Cirka 9.200 studerende læser på UCN - heraf omkring 1.400 internationale studerende. UCN’s aktiviteter er fordelt på en række adresser i Aalborg, Hjørring og Thisted i Nordjylland og altså snart også Ho Chi Minh City i Vietnam.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.362