23948sdkhjf

Vidensdeling i fokus på Fagligt Forum

’Fagligt Forum’ er Have & Landskabs nyeste koncept, hvor branchens nyeste viden og erfaring bliver delt
Have & Landskab præsenterer til messen den 26. til 28. august et nyt koncept - Fagligt Forum.

Her vil fagfolk fra Skov & Landskab, Danske Anlægsgartnere, Danske Planteskoler og Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg holde en række korte oplæg om den nyeste viden på en lang række områder. Det gælder f.eks. trailertransport af maskiner til beskæring af bytræer

”Det handler kort sagt om at samle viden på ét sted og formidle den på en håndgribelig og brugbar måde,” fortæller Slotsgartner og formand for Have & Landskabs bestyrelse, Palle Kristoffersen.

Viden på 15 minutter

Blandt oplægsholderne er Danske Planteskole, som blandt andet præsenterer resultaterne af en lang række eksperimenter med plantetæthed kontra senere driftsomkostninger, mens Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg eks. vil klæde gæsterne på med den seneste viden om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse og ikke mindst transport af maskiner på trailer.

”Hvert oplæg til Fagligt Forum varer ca. 15 minutter, og gæster kan frit gå til og fra alt efter, hvilket emne der interesserer dem. Men der bliver nok kun plads til 20-30 tilhører pr. oplæg, så det gælder om at holde sig til”, siger Palle Kristoffersen.

Fagligt Forum består af otte 15-minutters præsentationer, som kommer to gange dagligt – ét om formiddagen og ét om eftermiddagen. Formanden for Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg og direktør i GMR Maskiner A/S, Niels Kirkegård frygter ikke, at man ikke når i dybden med problemstillingerne på kun 15 minutter.

”Vi mener, at 15 minutter om det rigtige emne er en rigtig god anledning til at få sat ord på nogle af de ting, som folk går derude og tumler med i dagligdagen.

Samtidig fungerer oplæggene som indspark til spørgsmål, som vi kan fortsætte ude på standene. Jeg tror, at de gæster, som overværer disse indlæg i Fagligt Forum vil være meget engagerede”, og dermed får man måske endda udbygget sit netværk, fordi man pludselig sidder i en sal fuld af fagfolk, som er interesserede i samme emne, og i det daglige har de samme udfordringer som en selv,” siger Niels Kirkegård.

H&L ‘15 på vej mod nye rekorder
Antallet af udstillere på Have & Landskab ´15 når i år over 260, og dermed slår messen den hidtidige besøgsrekord fra 2011, hvor der var 252 på messen.
Men også den hidtidige besøgsrekord står for fald. Målet fra 2013, hvor 9.625 besøgende lagde vejen forbi, var 12.000 besøgende på Have & Landskab ’15.
”Øget markedsføring og opsving i den grønne branche er en del af årsagen. Ikke alene er der flere beskæftiget i branchen i år, men vi har også fordoblet markedsføringsbudgettet og gået målrettet efter de forskellige segmenter i branchen, eksempelvis kirkegårdene og campingpladserne”, siger udstillingens bestyrelsesformand, Slotsgartner og adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14