23948sdkhjf

En sort cirkel i landskabet

Tegnestuen Arkitema tegner cirkler - ikke i kornet men på Als, hvor produktionsvirksomheden Linak udvider hovedsædet
I Guderup på Als taler man ikke om udkantsdanmark, men om internationalt format. Det skyldes ikke mindst den internationale produktionsvirksomhed Linak, der på verdensplan beskæftiger 1.900 medarbejdere, hvoraf omkring 1000 er ansat på hovedsædet i Guderup.

Fra august 2017 får de endnu bedre og moderne administrations- og produktionsfaciliteter.

Arkitema Architects har tegnet det eksisterende runde byggeri, der blev opført i 2002, og nu får denne bygning endnu en cirkulær 14.000 kvm stor nabo i to etager.

“Det er positivt, når en tilfreds bygherre vender tilbage. Og endda en visionær af slagsen. Linak II samler produktion og administration i én og samme runde bygning, der placerer sig smukt i landskabet”, siger Glenn Elmbæk, partner hos Arkitema Architects.

Sikre arbejdspladser

Den kommende bygning får samme svævende motiv som den eksisterende, med en let underetage i glas og en elegant 1. sal i mørk tegl.

”Linak oplever vækst og satser fortsat på sit hovedsæde i Danmark”, siger adm. direktør hos Linak, Bent Jensen.

“Med udvidelse i form af endnu en cirkulær bygning får vi et konkret symbol på, at Linak sikrer danske arbejdspladser på Als. Det er et byggeri, der markerer en tro på fremtiden”, siger han.

Byggeriet går i gang efteråret 2015, og skal stå klart i august 2017.

Arkitema Architects, der i over 40 år tegnet alt fra industribygninger, kontorhuse, hoteller, biografer, butikscentre og domiciler, projekterer i øvrigt lige nu Bygningsstyrelsens kommende administrative knudepunkt på Kalvebod Brygge.

”Desuden opfører vi et nyt domicil for Casa A/S på Havnetrekanten i Horsens”, siger Glenn Elmbæk.

Et domicil på 38.000 kvm
Linaks hovedkvarter i Guderup på Als breder sig over et areal på 38.000 m², der omfatter både udviklings- og produktionsanlæg. Virksomheden udviklede og lancerede i 1979 den første såkaldte lineære aktuator, der blandt andet bruges til bevægelse af hospitalssenge og højdejusterbare arbejdsborde samt til automatiseringsløsninger i industrien generelt.
Periode: 2015-17
Omfang: 14.000 kvm
Bygherre: Linak
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Sloth Møller
Entreprenør: Hoffmann
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109