23948sdkhjf

Flyvende hjertepatienter får ekstra landingsplads

Hjertepatienter, der kommer flyvende ind til Det Nye Universitetshospital i Aarhus skal kunne få hurtig hjælp. En ekstra helikopterlandingsplads ved hospitalets hjerteafdeling er netop sendt i udbud af Region Midtjylland
Det er altafgørende for akutte hjertepatienter at komme i behandling hurtigst muligt. Derfor skal der etableres endnu en helikopterlandingsplads ved Det Nye Universitetshospital, DNU i Aarhus, som kommer til at ligge cirka en km fra den allerede planlagte landingsplads ved hospitalets nye Akutcenter.

Akutcentrets landingsplads finansieres af DNU-projektet, mens landingspladsen ved Hjerteafdelingen finansieres af fonde og Region Midtjylland. Den samlede budgetramme for helikopterlandingspladsen er 28,8 mio. kroner inklusiv udgifter til etableringen af det tårn, der skal bære platformen.

TrygFonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål har begge doneret 10 mio. kroner til projektet, mens Region Midtjylland finansierer resten.

Opgave sendt i udbud

Det er totalentreprisen med forudgående prækvalifikation på selve helikopterplatformen, der er sendt i udbud nu, mens en hovedentreprise på opførelse af tårnet under platformen, som blandt andet kommer til at rumme elevator, kontrolrum og modtagelsesfaciliteter, følger senere.

Rækkefølgen er valgt da der er mere forberedelsesarbejde på totalentreprisen, forklarer Fransk Skriver Mikkelsen, projektdirektør for DNU.

”Tårnet er en mere traditionel byggeopgave, mens helipaden er en specialopgave”, siger han til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Frist for anmodning om deltagelse i det begrænsede udbud er den 24. august 2015 kl. 14.

Arbejdet med at etablere helikopterlandingspladsen forventes at gå i gang i starten af 2016, og ibrugtagning forventes at ske i december 2016.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11