23948sdkhjf

Hver dag er (næsten) en fest hos JCB

Den danske importør, Nicolaisen & Larsen A/S, har 40 års jubilæum med de britiske maskiner – og mærkedagene står næsten i kø
”Det er lige før, vi kan matche supermarkedskæderne, der har fødselsdag en gang om ugen. Men det gør ikke noget. Vi kan godt lide at holde fest, når der er en god anledning til det. Vi satser da også på at markere, at vi runder de første 40 år som importør og forhandler af JCB. Vi har da også sat datoer på åbent hus-arrangementer både i Jylland, på Fyn og på Sjælland for at fejre 40 års JCB-jubilæet”.

Susanne Nicolaisen, adm. direktør for den danske JCB-importør, Nicolaisen & Larsen A/S, er ganske ofte i feststemning.

Det er blot tre år siden, Nicolaisen & Larsen A/S rundede 50 år. 13 år efter starten i 1962, overtog firmaet rollen som JCB-spydspids i Danmark og har været det lige siden. Så nu står 40 års jubilæet for døren. Samtidig med at maskingiganten JCB selv fylder 70 år til oktober.

”Det er ikke den eneste 70 års fødselsdag hos familiefirmet JCB. Familieoverhovedet Lord Anthony Bamford runder lige som firmaet 70 år til oktober. Hans far, Joseph Cyril Bamford, CBE, som grundlagde JCB, ville blive 100 år i juni næste år, hvis han stadig var her”, fortæller Susanne Nicolaisen.

Maskine nummer 7000

”I løbet af kort tid får vi anledning til nok lidt festivitas her hos Nicolaisen & Larsen. Nemlig når vi sælger ny JCB-maskine nummer 7.000. Vi rundede de første 3.000 solgte maskiner i år 2000, da vi havde været dansk JCB-importør i 25 år. Så der har været fart på de seneste 15 år”, konstaterer salgsdirektør Mads Pedersen.

Positionen som JCB-forhandler i 40 år placerer det danske firma i en helt særlig elite hos den britiske kæmpe, som i volumen er verdens tredje største producent af entreprenørmateriel.

”Totalt er der 718 JCB-forhandlere rundt om i verden. Under 10 af dem har været med i 40 år. Nicolaisen & Larsen er en af de 10. Det giver helt sikkert status i hovedkvarteret i Rocester i England. De lytter, når vi foreslår et eller andet for at optimere maskinerne. Også når vi har specielle ønsker. Englænderne véd godt, at Danmark og Skandinavien i øvrigt er i front, når det gælder ergonomi, førerkomfort og miljø. Mange ting er startet her i Norden”, fortæller Mads Pedersen.

Ny i familien

Lige som JCB holder sig til at producere entreprenørmaskiner, så holder den danske forhandler sig lige så slavisk til JCB.

”Maskinprogrammet er så bredt og omfattende, at vi ikke har brug for andet end JCB. Eneste undtagelse er rotorteleskoplæsseren Magni, som blev en del af familien i fjor. Men Magni er kommet med via et samarbejde med JCB, og det er JCBs motorfabrik, der leverer den EcoMax 4,8L motor, der anvendes i Magni-maskinerne”, siger Mads Pedersen.

”JCB-programmet omfatter over 330 modeller, og vi har gravemaskiner fra mikrostørrelsen på 800 kg til 46 tons. I øjeblikket er det britiske Pund jo i høj kurs, og det hjælper os med afsætning af brugte maskiner. Vi ser heller ingen parallelimport af JCB-maskiner. De nye maskiner køber vi ikke i Pund, men i Euro, så de bliver ikke for dyre. Valutamarkedet sikrer både os og vore maskinkunder en win-win situation”, siger Mads Pedersen.

Til service og sikring

Når Nicolaisen & Larsen A/S tager hul på festlighederne i anledning af de første 40 år med JCB, bliver det også med forskellige kampagner.

Blandt andet vil firmaet lancere finansieringspakker på flere maskiner. For eksempel bliver det i en periode muligt at sikre sig en funklende ny JCB-rendegraver til en rente på blot 0,75 procent.

”Foruden salg af både nye og brugte maskiner, handler vores hverdag også i høj grad om service på maskinerne. Og vi laver flere og flere serviceaftaler på både nyt og brugt. Alle JCB-maskiner med kabine har fabriksmonteret systemet LiveLink. Systemet følger maskinerne med service og kan til enhver tid fortælle ejeren og os om maskinernes fysiske placering. Dermed er LiveLink også en effektiv tyverisikring. I maskiner uden kabine tager vi os selv af monteringen af LiveLlink”, fortæller Susanne Nicolaisen.

”For tre år siden fejrede vi Nicolaisen & Larsen A/S’ 50 års jubilæum som aktieselskab. Det er historie nu. Vi ser fremad og glæder os til at markere 40 års jubilæet med JCB hen over 2015. Vi har jo kunder, der har handlet med os i langt over 40 år. Og det går rigtig udmærket. I øjeblikket har vi 63 medarbejdere, men vi forventer at ansætte flere. Blandt andet opretter vi en ny stilling som forretningsorienteret økonomichef, og vi søger to distriktschefer på Sjælland”, siger adm. direktør Susanne Nicolaisen.

Når Nicolaisen & Larsen tager hul på at fejre de 40 år med åbent hus, sker det første gang i hovedafdelingen i Ulfborg torsdag den 24. september.

Den fynske afdeling i Vissenbjerg hejser flaget torsdag den 1. oktober, og på Sjælland slås dørene op for jubilæum torsdag den 8. oktober.

Verdens mest solgte rendegraver
Mange forbinder hovedsagelig JCB med rendegravere. Ikke så underligt. Rendegraveren er opfundet af den britiske maskingigant, som da også holder positionen som verdens førende producent af rendegravere. I Danmark kan Nicolaisen & Larsen A/S tilsvarende hævde sig med det mest solgte mærke nationalt.
På mulighedernes liste står modeller fra letvægteren 1CX med læssekapacitet på 600 kg til den store firehjulsstyrede 4CX med 109 heste under hjelmen.
JCB kan i øvrigt også blære sig af verdens hurtigste rendegraver. JCB GT er bygget som show-maskine og er af Guinness World Records noteret for en hastighed på 116,82 km/t.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14