23948sdkhjf

Ny regering bør investere i renovering og infrastruktur

LO og FTF foreslår den næste regering at investere i energirenovering og give kommunerne mulighed for at bruge flere anlægskroner
Energirenovering af offentlige og private bygninger, opgradering af offentlige bygninger, øgede investeringer i både den fysiske og digitale infrastruktur, øgede kommunale anlægsinvesteringer og flere penge til renovering af almene boliger.

Sådan lyder nogle af forslagene i hovedorganisationerne LO og FTF’s bud på en ambitiøs national investeringsplan for at skabe job og vækst.

De to organisationer har udformet i alt 22 forslag til en kommende regering. Et af dem handler om investeringer i den eksisterende bygningsmasse og infrastrukturen.

LO og FTF foreslår blandt andet, at kommunernes anlægsramme øges for at kunne energirenovere og opgradere skoler, plejehjem og daginstitutioner. Energirenoveringer vil hurtigt skabe flere private job i ikke mindst bygge- og anlægssektoren og samtidig begrænse den offentlige sektors driftsudgifter og miljøbelastning på længere sigt, hedder det.

Væk med straf

Samtidig skal man midlertidigt suspendere de sanktioner, der med budgetloven er pålagt kommuner og regioner ved overforbrug.

”De økonomiske straffe over for kommunerne har vist sig at være ekstremt uhensigtsmæssige i en krisetid, hvor der i forvejen skæres i de offentlige budgetter. Derfor kan det kun gå for langsomt med at fjerne sanktionerne”, siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.

”Investeringer i den offentlige sektor giver borgerne en bedre service, arbejdsløse kommer tilbage i job i den offentlige sektor og der skabes samtidig masser af private job”, siger hun.

Parterne understreger, at offentlige investeringer generelt har en hurtig og forholdsvis stor effekt på beskæftigelsen. Investeringer på én mia. kroner vil således skabe cirka 1.000 nye job.

Landzonelov skal lempes

Et andet forslag i det fælles forslag er en mindre stram by- og landzonelov, som forventes at kunne bane vejen for investeringer i byggeri og nye lokale arbejdspladser. Man forestiller sig eksempelvis, at et nedlagt landbrug overtages af en mindre industri- eller servicevirksomhed. Det kan både fremme byggeriet i form af renovering af bygninger og private boliger og skabe nye arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094