23948sdkhjf

LO: Vi bør investere i uddannelse ikke skattelettelser

Regeringens skatteudspil er helt overflødigt, mener LO, der hellere så pengene investeret i at opkvalificere arbejdsstyrken

En Lamborghini-reform, en billig undskyldning for at uddele topskattelettelser i forklædning og et holdkæft-bolsje, der skal få de skæve skattelettelser til at glide lettere ned.

Det er ikke pæne ord regeringens skatteudspil får med på vejen fra fagbevægelsen.

- Regeringens nye skatteudspil er grundlæggende overflødig, da den bygger på en forkert diagnose om, at det ikke kan betale sig at arbejde. Det her minder mest af alt om en billig undskyldning for at uddele topskattelettelser i forklædning, siger LO-formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

Regeringen foreslår blandt andet at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget, at nedsætte afgifterne på personbiler samt at fjerne skatten på fri arbejdstelefon.

- Generelt står virksomhederne ikke og mangler arbejdskraft, men mange virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, herunder især faglært arbejdskraft. Det problem løser vi ikke ved at indføre skæve skattelettelser, men derimod ved at investere i uddannelse og opkvalificering, udtaler Lizette Risgaard.

Læs mere: Skatteudspil skal øge arbejdsudbuddet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109