Byggenyt
ODDER: Ideen med at få omdannet en af de gamle styrevogne på Odderbanen til café, mødelokale og udstillingsrum kan nu blive realiseret efter at Realdania har meddelt, at man støtter projektet med 350.000 kroner, skriver Odder Kommune på sin hjemmeside.
Oddergrisen er ét blandt 25 udvalgte projekter over hele landet, der har fået støtte. 124 projekter havde søgt.
De udvalgte projekter får støtte som led i Realdanias kampagne ”Underværker – bygningsarvens ildsjæle”.
Oddergrisen føres med projektet tilbage til sin oprindelige stand og skal fungere som en udvidelse af Pakhusets terrasse/perron.
Projektet er forankret hos Pakhusforeningen, som stiller med frivilligt arbejde og planlægger samarbejder med den lokale produktionsskole og lokale håndværkere.
Midtjyske Jernbaner har betinget sig, at styrevognen skal istandsættes, så den føres tilbage til sin oprindelige stil. Det medfører en total demontering af styrevognens nuværende vægge og gulv, ny udvendig beklædning, isolering, nye døre og meget mere.
Oddergrisen var et ikonisk pendlertog, en historisk ’livsnerve’ mellem Horsens, Odder, Århus og synonym med Odder by og dermed en del af den danske jernbanes historie fra 1950 – 2012.
BARRIT: Hedensted Kommune har fremlagt et forslag til lokalplan 1090 for et erhvervsområde ved Barrit Langgade og Barrit Hulevej i Barrit til offentlig høring.
Lokalplanen har til formål at sikre den forsatte anvendelse af området til erhverv samt sikre udvidelsesmuligheder for virksomhederne indenfor lokalplanområdet.
Konkret ønsker metalvirksomheden Haco A/S at udvide deres produktion, hvilket forudsætter en tilbygning til færdigvarelageret, samt en afdeling til overfladebehandling af emner.
Forslaget til lokalplan og et tilhørende tillæg til kommuneplanen samt tillæg til spildevandsplanen er fremlagt til høring frem til 22. maj.
REGION SYDDANMARK
KOLDING: Kulturudvalget i Kolding Kommune skal på sit møde i dag 8. april blandt andet tage stilling til en ansøgning om en anlægsbevilling til vedligeholdelse og fornyelse af tekniske installationer på Koldinghus.
Ansøgningen lyder på 3.751.000 kroner fordelt over årene 2015-2017, og sagen skal også behandles af Økonomiudvalget og Byrådet. By- og udviklingsdirektøren foreslår, at bevillingsansøgningen imødekommes.
Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme har i september 2013 gennemført et bygningssyn på de tekniske basisinstallationer på Koldinghus og konkluderer, at svagstrømsanlæg, stærkstrømstavler, ventilationsanlæg og varmecentral er så gamle og nedslidte, at de bør udskiftes. Såfremt de ikke udskiftes vurderes det, at man må forvente en markant øget drift- og vedligeholdsudgift i den kommende årrække.
REGION HOVEDSTADEN
HVIDOVRE: Teknik- og Miljøudvalget i Hvidovre Kommune skal på sit møde i dag blandt andet træffe beslutning om, hvorvidt udskiftning af ventilation i svømmehallen i Frihedens Idrætscenter skal gennemføres i den kommende sommer frem for i sommeren 2016.
Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen anbefaler, at arbejdet fremrykkes til i år, idet det ikke er muligt at garantere, at ventilationsanlægget er fuldt funktionsdygtigt frem til sommeren 2016. Svømmehallen er delvist renoveret i 2014, og for at fastholde en sund bygning og et sundt indeklima udskiftes ventilationsanlæggene.
Det er tanken, at projektering og udbud skal afsluttes medio maj, hvorefter arbejdet kan igangsættes midt i juni og afsluttes midt i august.
AVEDØRE: Der er i forbindelse med den offentlige høring af forslag til Lokalplan 460 for Avedøre Landsby indkommet tolv høringssvar. Indholdet i disse høringssvar forelægges til behandling i Teknik- og Miljøudvalget i Hvidovre Kommune i dag med henblik på endelig vedtagelse af lokalplanen. Formålet med den nye lokalplan for Avedøre Landsby er at give nye muligheder for at sikre og bevare landsbyens kulturmiljø med bygninger fra forskellige tidsperioder, med en hel del fra den gamle landsbys tidlige periode. Lokalplanen indeholder derfor præcise og stramme bestemmelser for nybyggeri og renovering af boligbebyggelse i landsbyen.
Med lokalplanen udpeges en række bevaringsværdige bygninger og lokalplanen indeholder mulighed for at opføre ny bebyggelse, så denne indpasses og harmonerer med landsbymiljøet.
Lokalplanen omfatter en del af Avedøre Stadion og der fastlægges et byggefelt til opførelse af ny bebyggelse til omklædningsfaciliteter og pauserum.
GLOSTRUP: Glostrup Kommunalbestyrelse har vedtaget lokalplan GL42.4 - Område mellem Hovedvejen, Nørre Allé og Højvangsvej endeligt.
Lokalplanen giver mulighed for, at området kan anvendes til boliger, liberalt erhverv, privat service og kontor. Den ubebyggede grund på Højvangsvej 53 kan kun anvendes til bolig. Der kan opføres byggeri i tre etager langs Hovedvejen, to etager langs Nørre Allé og én etage med udnyttet tagetage på Højvangsvej.
Det er intentionen, at byggeriet på Hovedvejen og Nørre Allé skal medvirke til at markere krydset Hovedvejen og Nørre Allé.
Lokalplanen sikrer samtidig, at det grønne område på hjørnet af Hovedvejen og Nørre Allé bevares.
TORUP: Halsnæs Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for boligbyggeri på Sverkilstrupvejen i Torup.
Ejeren af ejendommen Sverkilstrupvejen 6 i Torup, står bag ønsket om at ændre den gældende lokalplan for området, så der bliver mulighed for at opføre en bæredygtig tæt/lav bebyggelse med 16 boliger i varierende størrelser. Bebyggelsen ønskes opført i facader med træspån og med grønne tage, hvori der skal integreres solceller.
Hvis dette projekt ikke bliver til noget, har administrationen, som et alternativ, skabt mulighed for at ejendommen kan udstykkes i enkelte parceller med mulighed for bebyggelse i halvandet plan.
I forbindelse med projektet er det nødvendigt at flytte det nordlige trafiksikkerhedsanlæg på Sverkilstrupvejen, da den ene udkørsel fra bebyggelsen ligger lige ud for vejanlægget. Det er en betingelse for projektet, at det er bygherre, der bekoster og sørger for at få flyttet trafiksikkerhedsanlægget.