23948sdkhjf

Anlæg af Kvæsthusprojektet kan gå i gang

Lundgaard & Tranberg har tegnet den kommende Kvæsthusplads, som NCC anlægger
København får en helt ny plads ved siden af Skuespilhuset, når anlæggelsen af Kvæsthusprojektet går i gang til januar.

I fredags præsenterede Kvæsthusselskabet, der er et partnerskab mellem Realdania, Kulturministeriet og Det Kongelig Teater, det endelige projektforslag fra Lungaard & Tranberg Arkikekter, som har tegnet den kommende Kvæsthusplads og det tilhørende underjordiske parkeringsanlæg, der får plads til 500 biler.

- Vi har med Kvæsthusprojektet ønsket at skabe en unik plads i København, som kan rumme det meste. Pladsen skal fremstå smuk og værdig året rundt, og den skal skabe en attraktiv ramme om bylivet i sammenspil med Skuespilhuset og Operaen. Lundgaard og Tranberg Arkitekter har med deres endelige projektforslag fået skabt sammenhæng mellem by og havn, og skabt en plads der kan rumme aktiviteter på alle tider af året. Med det kommende parkeringsanlæg får vi et moderne og visionært anlæg, som bliver en oplevelse værd at besøge, siger Realdanias adm. direktør Flemming Borreskov.

Projektering er i gang

Selvom selve anlæggelsen af Kvæsthusprojektet først starter til januar, har NCC Construction siden foråret været igang med den første halvdel af projektet med projektering af byggegruben på selve molen. Og specielt nærheden til vandet har været en udfordring.

- Det er en teknisk virkelig spændende udfordring at arbejde med projekteringen af byggegruben på Kvæst-husmolen. Det kræver en særlig ekspertise at arbejde med funderingen af den nye molekant, fordi ismasser i Københavns havn om vinteren kan få en stor betydning, når man lægger et underjordisk parkeringsanlæg lige ved siden af. Desuden gør placeringen midt i København det selvfølgelig til en øvelse i logistik at få byggematerialer frem samt at få den udgravede jord væk uden at være til unødig gene for nogen, forklarer produktionschef i NCC Construction Klaus Iversen.

Omlægning af ledninger

Nu går NCC så i gang med at gennemføre omlægning af ledninger for Københavns Energi frem til selve udgravningen til parkeringsanlægget, der begynder om nogle måneder.

Selve Kvæsthusprojektet består også af nye faciliteter ved Kvæsthusbassinet og ved Kvæsthusmolen syd på den modsatte side af Skuespilhuset. Der forberedes desuden til en eventuelt senere etablering af en broforbindelse til Dokøen og Operaen.

Anlæggelsen af parkeringskælderen begynder til januar og skal stå færdig i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093