23948sdkhjf

Mere konkurrence - tak!

Nøjagtig som det er tilfældet med det øvrige erhvervsliv i Danmark, så må også energiselskaberne vænne sig til en mere konkurrencepræget hverdag.

Det kan ikke være meningen, at energiselskaberne bare kan opkræve hos kunderne uden at være i tilstrækkelig konkurrence på energispareområdet, som kan afspejle sig i fordelagtige og energirigtige priser for kunderne - slutbrugerne.

Derfor er det også velkomment, at de tre organisationer, Tekniq, Dansk Byggeri og Håndværksrådet nu går sammen i en henvendelse til Energiselskaberne.

Energiselskaberne er nemlig ved at forhandle en ny energispareaftale hjem med Energistyrelsen, og det er udkastet til denne aftale, der giver anledning til løftede øjenbryn hos de tre organisationer. De mener, at der er særligt behov for at stramme op på tre områder. Det drejer sig om øget konkurrenceudsættelse af aktiviteterne, øget gennemsigtighed og langt større fokus på bygninger samt små og mellemstore virksomheder.

I henvendelsen understreger de tre organisationer vigtigheden af, at den store fremtidige energibesparelsesopgave sker på en effektiv måde og med et godt samspil mellem de forskellige aktører i markedet.

Energiselskaberne skal derfor forpligtes til at åbne markedet og sikre, at samarbejdet sker på en ligeværdig måde.

Dertil kan prioritering af energibesparelser med lange levetider medvirke til at øge indsatsen i bygningsbestanden, hedder det i henvendelsen til ministeren.

Som i al anden konkurrence kræver det, at man konkurrerer åbent. Det vil sige gennemsigtighed i de aftaler der indgås, og fremfor alt muligheden for andre aktører for at komme til fadet med et friskt bud - også når det gælder energibesparelser.

Halvanden mia. kroner, som der ifølge Licitationens oplysninger er tale om, er mange penge. Det er penge, som forsyningselskaberne må opkræve i virksomhederne og hos private til energibesparelser. Men brugerne skal have noget for pengene, og det skal åben og fair konkurrence sikre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125