23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSSUND: Samtlige partier i Frederikssund Byråd har indgået forlig om budgettet for 2013-2016.

Budgetforliget indebærer blandt andet, at der kan skabes et "Borgernes hus", som skal indeholde et visionært og fleksibelt hovedbibliotek med blandt andet sal til musik og events til afløsning for det nuværende, utidssvarende bibliotek i Jernbanegade. Desuden at Thorstedlund, som kommunen har købt med henblik på at huse unge mennesker, der har brug for et opholdssted, kan ombygges og renoveres, og at der kan skydes 110 mio. kroner i renovering og ombygning af kommunens skoler.

Høje-Taastrup: Plan- og miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune har truffet principbeslutning om udarbejdelse af lokalplan for bebyggelse med dagligvarebutik og to boligtårne på fem til otte etager på Haslevvej 2-8 i Høje Taastrup by. Kommunen har modtaget et projekt met et boligareal på 3.210 kvm og en dagligvarebutik på 1.100 kvm. Boligerne, som ifølge planerne bliver en blanding af familieboliger og ungdomsboliger, placeres i to tårne på fem-otte etager.

HEDEHUSENE: Plan- og Miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune har truffet principbeslutning om indretning af dagligvarebutik og lægecenter m.m. i det gamle posthus i Hedehusene. Kommune vil opfordre ansøger til at udarbejde et skitseprojekt som oplæg til en lokalplan for hele området omkring Hotelvej. En kommende lokalplan skal omfatte en bebyggelse i tre-fire etager langs jernbanen med plads til et varehus med dagligvarebutik og andre city-erhverv.

REGION SJÆLLAND

MARIBO: Forleden præsenterede Maribo Hallerne ideerne til et nyt multihus for offentligheden, skriver Lolland-Falster Folketidende. Center for Arkitektur og Idræt i København har udarbejdet projektet specielt til Maribo.

Bestyrelsen for Maribo Hallerne har en ambition om, at multihus skal være det største center for idræt, kultur og erhvervsliv på Lolland-Faster. Og det vil da også være muligt at huse op mod 3.000 mennesker i det nye multihus og de to eksiterende haller.

Det vil koste 105 mio. kroner at realisere projektet, der kaldes Lollands Hjerte.

Det er planen, at det nye multihus skal bygges sammen med de to eksisterende haller, og at der også skal etableres udendørsområder indrettet til et væld af forskellige idrætsaktiviteter.

Der skabes en ny hovedindgang, som forbinder det nye med de eksisterende haller, og centralt i indgangspartiet vil være en stor trappe, der udover at være trappe også skal fungere som møbel, legeplads, scene m.m. Der indgår også et vandrerhjem i byggeplanerne, ligesom en række hytter, en klinik for fysioterapi og et fitnesscenter kan blive en del af projektet.

REGSTRUP: Holbæk Byråd har vedtaget lokalplan 14.07, der åbner mulighed for at opføre et lægehus i Regstrup med tilhørende adgangs– og parkeringsarealer. Planerne blev vedtaget med enkelte mindre ændringer til de offentliggjorte forslag. Ændringen vedrører adgangsforhold til lægehuset.

Byrådet besluttede desuden, at et fortov på Nørupvej skal indgå i byrådets kommende anlægsprioritering.

REGION SYDDANMARK

PADBORG: Entreprenørfirmaet Brdr. Meyenburg Byggeforretning A/S fra Rødekro er valgt til at opføre en ny brandstation i Padborg-Bov. Fem entreprenører var indbudt til at give tilbud på brandstationen i en såkaldt omvendt licitation, hvor Aabenraa Kommune udstak rammerne for maksimal pris og funktionsmæssige krav. Der kom fire bud, som levede op til kravene, og blandt dem har bedømmelseskomiteen så valgt Brdr. Meyenburg fra Rødekro som den entreprenør, der skal stå for totalentreprisen ved den nye brandstation.

Det første spadestik tages første uge i november, og brandstationen står efter planen færdig i slutningen af maj næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126