23948sdkhjf

Et lunt 2012 sparer på varmen og luner i pengepungen

Det netop forgange år har været et varmt et af slagsen. Og det betyder, at fjernvarmekunderne har sparet.
Vi behøvede ikke at skrue så meget op for varmen sidste år som vanligt.

2012 var et lunt år - og det har givet en kontant besparelse på omkring 500 kroner på varmeregningen på et standardhus, viser Dansk Fjernvarmes opgørelse.

Sidste år var der kun 2918,1 graddage mod normalt 3112. Og alene kolde og sneklædte december stod for 496,5 graddage mod normalårets 461 graddage i december. Normalt er januar årets koldeste måned, men altså ikke i 2012.

Tallet for graddage i et enkelt døgn udregnes som forskellen mellem en temperatur indenfor på 17 grader og den udvendige middeltemperatur i et døgn.

Fryser det tre grader ude, giver det 20 graddage på kontoen. Er det plus to grader ude, er det lig med 15 graddage.

- Generelt har det været et lunt år, og det vil man som fjernvarmeforbruger have mærket positivt i form af et lidt lavere forbrug. I alt har man sparet 518 kroner for et standardhus, siger afdelingsleder Mette Hansen fra Dansk Fjernvarme.

Det er kun december, juni og oktober, der har været koldere end normalt. Alle de andre måneder har ligget over et normalt år.

Man kan også selv gøre sit til at holde varmeregningen i ro. For det første skal man sikre sig, at alle radiatorerne virker, og at de alle står på det samme - typisk skal de stå på 3.

Så skal man kontrollere termostaterne én til to gange om året for at sikre, at de virker som de skal.

Der skal luftes ud i fem-ti minutter. Det betyder, at det modvirker fugt i og at fugtig luft skiftes ud med tør luft. Fugtig luft er nemlig sværere at varme op.

1,6 millioner danske husstande svarende til 63 procent har i dag fjernvare. Den næstmest udbredte opvarmningsform i danske husstande er naturgasfyr. Dem er der cirka 400.000 af.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109