23948sdkhjf

Hjørring får nej til stort varehus

Ændring af planlov sætter stopper for planer om nyt Bilka-varehus i Hjørring
Miljøminister Ida Auken (SF) står fast på, at udbuddet af store varehuse skal være begrænset, og det rammer blandt andre Hjørring, hvor det lokale folketingsmedlem Karsten Lauritzen fra Venstre har bedt ministeren afgive forklaring på, om eksempelvis Hjørring fortsat skal have mulighed for at få dispensation til at etablere nye store butikker på over 2000 kvm, "der vil generere arbejdspladser og vækst".

Ministeren oplyser i sit svar, at Cowi i februar 2012 for Hjørring Kommune har foretaget en vurdering af konsekvenserne ved at etablere en Bilka i Hjørring.

Af rapporten fremgår det, at det forventes, at en sådan butik vil hente den største andel af sin omsætning fra eksisterende butikker i Hjørring og dernæst i særligt dagligvarebutikkerne i kommunens øvrige byer, herunder Hirtshals.

- Derfor finder jeg ikke, at der skal være en sådan etableringsmulighed. Jeg ønsker en detailhandelsstruktur, hvor så mange som muligt har let adgang til indkøb, hvor der findes et fintmasket net af dagligvarebutikker over hele landet, og hvor der spredt over hele landet er byer med et attraktivt udbud af udvalgsvarer – og de arbejdspladser det indebærer i hele landet. Jeg tror ikke på, at vi får et mere balanceret Danmark ved at de større byer etablerer butikker – på bekostning af borgerne, bylivet og handelslivet i de omkringliggende mindre byer og landdistrikterne, siger Ida Auken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095