23948sdkhjf

Vejdirektoratet udarbejder ny støjplan

Der er afsat 400 mio. kroner til at dæmpe støjen fra motorveje og jernbaner. Ny plan for støjdæmpningen præsenteres næste år
Til næste år er Vejdirektoratet klar med en ny støjplan for de statslige veje.

Det understreger transportminister Henrik Dam Kristensen (S) over for Folketingets Transportudvalg.

Lyngby-Taarbæk Kommune har over for udvalget peget på behovet for en forbedret støjdæmpning ved Helsingørmotorvejen.

Transportministeren noterer i den forbindelse, at der er indgået en politisk aftale, hvoraf det fremgår, at der afsættes en pulje på 400 mio. kroner til en målrettet indsats for at reducere støjproblemerne fra trafik langs eksisterende jernbaner og statsveje.

- Målet med puljen er at nedbringe generne fra trafikstøj langs de overordnede veje og jernbaner gennem blandt andet opsætning af støjskærme, støjisolering af boliger langs statsveje og gennem skinneslibning for at nedbringe støj fra togene, oplyser ministeren.

Det er Vejdirektoratet, der indstiller, hvordan pengene i støjpuljen udmøntes, og i 2013 udarbejder Vejdirektoratet en ny støjhandlingsplan for de statslige veje, som blandt andet skal beskrive de handlinger og tiltag, som Vejdirektoratet vil foretage for at begrænse støjen.

Derfor har transportministeren videreformidlet kommunen ønsker og materiale til Vejdirektoratet, så det kan indgå i det videre arbejde med at reducere støjgenerne langs statsvejene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093