23948sdkhjf

To nye ministre er klar til byggeriet

To nye ministre skal lægge linierne for bygge- og anlægssektoren de kommende år - Henrik Sass Larsen og Pia Olsen Dyhr
For bygge- og anlægssektoren bliver regeringsrokaden et goddag til to nye ministre. Henrik Sass Larsen (S) som erhvervsminister og Pia Olsen Dyhr (SF) som transportminister.

Henrik Sass Larsen bliver dermed den tredje erhvervsminister på mindre end ni måneder. Han er født 29. maj 1966 og gik i folkeskolen i Greve, hvor han også på det lokale gymnasium tog HF-eksamen. Han har desuden en bachelor fra RUC og har arbejdet i kommunikationsbranchen.

Hans politiske karriere begyndte i DSU, hvor han var formand til 1996 og i øvrigt blev efterfulgt af justitsminister Morten Bødskov.

Han har gennem årene, ligesom statsministeren, været fortaler for at nydefinere Socialdemokratiets politik og en ideologisk fornyelse. Det førte til, at han af de politiske modstandere internt i partiet blev betegnet som "højreorienteret", ikke mindst fordi han også hørte til strammerfløjen på udlændingepolitikken.

Han har været medlem af Folketinget fra år 2000 og valgte ved formandvalget at støtte den nuværende statsminister. Alle forventede derfor, at han var blevet minister ved den nuværende regeringsdannelse, men der kom personlige bekendtskaber i vejen, og han blev sat i ministerkarantæne, indtil han altså nu kan sætte sig sig i spidsen for Erhvervsministeriet.

Kommet hjem

Den nye transportminister Pia Olsen Dyhr mener selv, at hun med den nye post er "kommet hjem": Det er nemlig et område, hun har indgående kendskab til fra sin tid som transportpolitisk ordfører i SF.

Hun er født 30. november 1971 og er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har blandt andet arbejdet for Danmarks Naturfredningsforening og CARE Danmark. Hun var landsformand for SF Ungdom og blev valgt til Folketinget i 2007, hvor hun ved regeringsdannelsen i 2011 blev udnævnt til handels- og investeringsminister.

Hun tabte formandsvalget i SF i 2005 til Villy Søvndal og har markeret sig som fortaler for betalingsringen. Op til sidste valg lovede hun som forbrugerordfører for SF 40 procent billigere månedskort i HUR-området.

Klippekort i Hovedstaden skulle koste 25 procent mindre, og i resten af landet skulle de kollektive transportpriser falde 20 procent.

Hun blev også citeret for, at "havde SF haft 90 mandater, havde trafikinvesteringsaftalen set anderledes ud, end den kom til. Vi havde for eksempel ikke besluttet at bygge en motorvej til Frederikssund, hvor der netop er gode muligheder for at løse transportopgaven med kollektiv trafik med en udbygning af S-banen kombineret med en letbane i Ring 3.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094