23948sdkhjf

Fra nedriver til entrepriseleder

Professionel nedrivning kræver oprustning af personalet, og det kræver i dag langt større viden at håndtere en professionel nedrivningsopgave
Faglige ambitioner og en arbejdsplads, der bakker op. Det er opskriften på, at 26-årige Chris Nielsen i løbet af seks år har gjort lynkarriere fra ufaglært nedriver til uddannet nedriver og siden sommeren 2014 entrepriseleder i Kingo Karlsen A/S.

- Jeg har en HHX-studentereksamen, og da jeg herefter havde aftjent min værnepligt, søgte Kingo Karlsen en mand til at køre lastbil. Jeg tænkte, at det ville være et fint job til et sabbatår. Efter tre måneder i firmaet begyndte jeg på nedriveruddannelsen. Jeg blev sidenhen formand og entrepriseleder og har været rigtig glad for at arbejde hos Kingo Karlsen, fortæller Chris Nielsen.

Færre ulykker

På nedriveruddannelsen på Learnmark Horsens fik Chris Nielsen en grundlæggende viden om for eksempel miljø og genbrug, håndtering af affald, bygningsstabilitet, og hvordan man arbejder sikkert med farlige stoffer.

- Det kan være farligt at være nedriver, og der er stor risiko for at komme til skade, hvis man ikke har viden om for eksempel PCB, asbest og bygningsstabilitet. Derfor er nedriveruddannelsen vigtig, så man får større viden om konsekvenserne, hvis man ikke passer på. Derudover får man i løbet af uddannelsen mange certifikater og beviser, som er et krav, når man arbejder på byggepladser, siger Chris Nielsen.

Udover det faglige indhold på uddannelsen har Chris Nielsen også fået et godt netværk i branchen, som han især under uddannelsen sparrede med.

På lederuddannelse

I sommeren 2014 skiftede den erfarne nedriver Chris Nielsen gravkoen ud med skrivebordet, hvor han i dag løser en stor del af sine opgaver som entrepriseleder.

- Jeg har været glad for arbejdet i marken, men befinder mig også godt i mit nye job. Her er min fordel, at jeg kender det praktiske arbejde, fortæller Chris Nielsen, som også er startet på byggeriets lederuddannelse.

- Jeg har altid søgt nye udfordringer, og det har jeg virkelig fået i min tid hos Kingo Karlsen. Jeg har benyttet mig af de muligheder, jeg har haft, og har aldrig fået nej til efteruddannelse, siger han.

Følger med tiden

Nedriveruddannelsen er opbygget af mange små AMU-mål, og det har blandt andet den fordel, at man løbende kan justere indholdet i uddannelsen. Senest har man på et kontaktudvalgsmøde besluttet at erstatte kurset Teleskoplæsser med mandskabskurv med et til formålet udviklet to-dages kursus i Anvendelse af skærebrænder.

Selve teleskoplæsserkurset ændres ikke, det er kun mandskabskurven der bliver taget ud, da det i forvejen bliver berørt på teleskoplæsserkurset.

- Anvendelse af skærebrænder har længe været et ønske fra deltagere og virksomheder, og jeg er derfor glad for, at vi nu kan undervise i det, som deltagere og virksomheder efterspørger, siger Erik Urup Hansen, underviser på nedriveruddannelsen på Learnmark Horsens.

Indholdet i kurset Anvendelse af skærebrænder bliver det mest basale omkring indstilling af ilt og gas, valg af dyser samt praktiske øvelser i nedskæring af jernkonstruktioner.

På kontaktudvalgsmødet blev deltagerne også enige om, at man ønsker at ændre på indholdet i kurset Nedrivning af PCB-holdige konstruktioner, så det officielt kommer til at indeholde fjernelse og bortskaffelse af PCB, bly og andre tungmetaller samt klorede paraffiner.

- Kurset vil stadigvæk vare tre dage, men praksis har vist, at der er plads til at udvide kurset. Vi har netop sendt ønsket om ændring af kursusindhold til godkendelse i ministeriet og håber på snarlig godkendelse, så deltagerne får den nyeste viden inden for området, siger Erik Urup Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111