23948sdkhjf

Joint venture om maskin-motorer

Hyundai bygger ny motorfabrik sammen med Cummins. Det er de kraftige modeller der er tale om
Hyundai Heavy Industries og Cummins har for kort tid siden meddelt, at de to firmaer sammen bygger en helt ny fabrik til fremstilling af kraftige dieselmotorer i Sydkorea.

De to kæmpestore virksomheder har hver investeret 195 millioner kroner forud for bygningen af den nye fabrik, der bliver placeret i byen Daegu, som med sine 2,6 millioner indbyggere er fjerdestørst i Sydkorea.

Også til Danmark

- Vi er glade for det nye samarbejde, som også kommer til at betyde meget for os som dansk importør af Hyundai entreprenørmaskiner, siger Peter Daugbjerg, indehaver af Daugbjerg Maskiner i Viborg.

For hensigten er, at den nye fabrik skal levere motorer til Hyundai entreprenørmaskinerne, som har stor popularitet blandt andet her i Danmark.

Starter i 2014

Planen er, at den nye fabrik starter sin produktion i 2014.

Den årlige produktion ventes at blive på 50.000 motorer i starten med mulighed for at øge produktionen fremover.

Produktionsværdien af de mange motorer vil fra starten være omkring 1,8 milliarder kroner årligt, og frem mod 2022 forventes denne værdi øget til 21 milliarder kroner pr. år.

Store mål

På det tidspunkt vil der være omkring 5.300 medarbejdere beskæftiget i den nye virksomhed.

Det falder godt i tråd med, at Hyundai allerede i 2016 regner med at være verdens 3. største leverandør af entreprenørmaskiner med en total omsætning på 54 milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109