23948sdkhjf

13 entreprenører bygger nyt sundhedshus

Region Sjælland har besluttet hvem der skal opføre det nye sundheds- og akuthus i Kalundborg [b]akuthus[/b]
Byggeriet af Region Sjælland og Kalundborg Kommunes kommende Sundheds- og akuthus Kalundborg, som skal bygges ved siden af det tidligere sygehus på Nørre Allé 27 i Kalundborg, har været i licitation. Og det bliver 13 byggevirksomheder der skal stå for byggeriet.

Lokale håndværkere

- Resultatet er godt og holder sig inden for den budgetramme på 49 mio. kroner, som er afsat til byggeriet, siger Ole Marqweis (S), der er formand for Sundhedsudvalget i Region Sjælland.

Listen over entreprenører viser blandt andre flere lokale håndværkere fra Kalundborg Kommune.

- Det er ikke et mål, at arbejdsopgaver skal tilfalde lokale håndværkere, men det glæder mig alligevel, at vores lokale håndværkere har vist, at de kan håndtere denne byggeopgave og vist sig konkurrencedygtige, siger Ole Glahn (R), der er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune.

Byggeriet af Sundhedscenter Kalundborg indeholder 13 entrepriser, og det bygges efter en bevilling fra Indenrigs- og sundhedsministeriet.

Én indgang til sundhed

Med sundhedshuset får borgerne én indgang til en række lokale sundhedstilbud inden for forebyggelse, undersøgelse, behandling og genoptræning.

Region Sjælland flytter de eksisterende tilbud, der nu foregår i de gamle sygehusbygninger - lægevagt, skadeklinik, røntgen, blodprøver, medicinsk ambulatorium, jordemoderklinik - til det nye hus sammen med akutbilen med paramediciner.

Klar i 2014

Kalundborg Kommune rykker ind med blandt andet forebyggelse og genoptræningscenter, sygeplejeklinik, sundhedsplejen samt sundhedsfremmende kurser.

Desuden vil de frivillige foreninger indenfor sundhedsområdet få mulighed for at udøve nogle af deres aktiviteter i sundheds- og akuthuset.

Det forventes, at der foretages 1. spadestik 31. oktober 2012. Byggeriet varer et års tid, og huset forventes være helt klart til brug i januar 2014.

@FAKTA-LILLE-MED-INDL:Resultatet: Se resultatat af licitationen og de vindende byggevirksomheder på side 11.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.121