23948sdkhjf

Fokus på omkostninger

Det er måske nok Lindpro og Bravida, som kan præstere den største vækst i det primære driftsresultat. Men det er nogle helt andre, som kan præstere de bedste økonomiske nøgletal
Overskudsgraden er et af de helt centrale nøgletal i regnskabsanalyser. Det beregnes som resultat af primær drift ganget med 100 divideret med nettoomsætningen og viser, hvor stor en del af nettoomsætningen, der bliver til overskud.

Når man ser på overskudsgraden, er det ikke Lindpro og Bravida, der har de højeste overskudsgrader.

Det er derimod Schneider Electric Buildings med en overskudsgrad på 9,9 procent og Enco A/S – El med en overskudsgrad på 8,2 procent.

Schneider Electric Buildings tilskriver det selv en effektivisering af produktionen og en generel tilbageholdenhed på omkostningssiden.

Stor spredning

Når man ser på afkastningsgraden, der beregnes som resultat af primær drift ganget med 100 divideret med den gennemsnitlige samlede aktivmasse, er der stor spredning. Jansson El har en afkastningsgrad på hele 37,5 procent, mens mange andre er præget af deres negative driftsresultater.

Egenkapitalforrentningen er beregnet som årets resultat efter skat ganget med 100 divideret med den gennemsnitlige egenkapital. Forrentningen af egenkapitalen viser, hvor rentabelt det er for virksomhedens ejer at skyde penge ind i virksomheden, eller om det ville være mere rentabelt for ejeren at investere penge andre steder.

Man kan som en tommelfingerregel sammenligne egenkapitalforrentningen med markedsrenten for at vurdere, om virksomheden er en attraktiv investering.

Også her springer Jansson El i øjnene med en egenkapitalforrentning på hele 176,2, men egenkapitalen er nu heller ikke særlig stor og udgør kun cirka tre mio. kroner. Af de samlede aktiver på knap 20 mio. kroner er 79 procent finansieret via kortfristede gældsforpligtelser.

Høj soliditet

Soliditetsgraden er beregnet som egenkapitalen ganget med 100 divideret med den samlede aktivmasse. Den viser, hvor stor en del af de samlede aktiver, der finansieres af egenkapital. En høj soliditetsgrad viser, at virksomheden ikke er så afhængig af eksterne långivere.

Her topper Persolit Entreprenørfirma A/S, der har en soliditetsgrad på 63,8 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125