23948sdkhjf

DTU er udtaget til international konkurrence

I 2014 skal Danmarks Tekniske Universitet deltage i international konkurrence om lavenergibyggeri
For anden gang i træk er Danmarks Tekniske Universiet (DTU) udvalgt blandt 20 universiteter til at deltage i den internationale konkurrence Solar Decathlon, når den afholdes i 2014 i Paris

Da konkurrencen blev afholdt første gang i år i Madrid deltog DTU’s studerende med deres plusenergihus Fold. Det blev til en flot førstemedalje inden for en af konkurrencens vigtigste discipliner, solenergi-integrationskonceptet, og nu skal DTU så prøve at følge succesen op i 2014.

Et projektforslag udarbejdet af professor Bjarne W. Olesen og lektor Christian Rønne, begge DTU Byg, er netop blevet kvalificeret til at deltage i den internationale konkurrence, hvor Frankrig er vært efter at have vundet konkurrencen i Madrid.

Professor Bjarne W. Olesen glæder sig over, at instituttet for anden gang i træk er udvalgt til at deltage i den prestigefyldte konkurrence, hvis formål det er at skabe ny viden og opmærksomhed om lavenergibyggeri og brug af vedvarende energi.

Deltagelse i konkurrencen vil således gøre det muligt for de deltagende universiteter at integrere og producere viden om bæredygtig byggeri kombineret med den nødvendige komfort og kvalitet, der kræves i et moderne samfund.

- Vi er meget stolte over igen at være udvalgt til at deltage i denne konkurrence, hvor studerende i undervisningen skal designe, bygge og "operate" et hus, der producerer mere energi ved hjælp af solen, end det forbruger, siger Bjarne W. Olesen.

Tætbygget miljø

Konkurrencens præmis er denne gang lidt anderledes end i årets konkurrence i Madrid . Der lægges vægt på, at huset kan indgå i et tætbygget bymiljø med for eksempel rækkehusee eller flere-familiehuse, og desuden skal de studerende vise, hvorledes deres projekt kan indgå i et smart-grid og i et byområde med infrastruktur.

- Der er således flere udfordringer denne gang, der er tilpasset fremtidens krav til bygninger, siger Bjarne W. Olsen.

Tidlig forberedelse

Solare Decathlon er en international konkurrence, der er åben for alle akkrediterede universiteter, gymnasier og andre højere uddannelsesinstitutioner.

Solar Decathlon-projektet omfatter ikke kun den endelige konkurrence, men også den tidlige udformning, udvikling, konstruktion og igangsættelses-fase, der er nødvendig for at deltage i konkurrencen.

For DTU’s vedkommende går konkurrencen i gang med forårssemesteret 2013. Projektet ledes af DTU Byg, men det kræver samarbejde med studerende og undervisere fra andre DTU-institutter og Copenhagen Business School, CBS. Solar-Decathlon-projektet er et af DTU’s Blue Dot studenterprojekter, der er bæredygtige projekter fortrinsvis drevet at de studerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11