23948sdkhjf

Rekord for struktøruddannelsen

Med 260 tilmeldte til grundforløbet her i august sætter struktøruddannelsen rekord
Det lader til, at mange unge har fundet ud af, at en uddannelse som struktør kan føre til beskæftigelse.

Interessen for struktøruddannelsen slår således alle rekorder. Der er på de grundforløb, der netop er begyndt i denne uge, tilmeldt flere unge end nogensinde før i uddannelsens 25-årige levetid.

Det oplyser uddannelseskonsulent John Hvass fra Byggeriets Uddannelser.

I alt er der tilmeldt 260 unge på struktørgrundforløbet på 11 skoler landet over. Det er 15 procent flere end sidste år, der i sig selv var et rekordår.

- Jeg føler mig overbevist om, at vores kampagne på blandt andet de sociale medier har givet resultat og har været med til at åbne øjnene for mange unge for de muligheder, som en uddannelse som struktør giver og generelt, at der er brug for faglærte også på fremtidens arbejdsmarked. Der er med de mange store projekter gode muligheder for fast arbejde, siger John Hvass.

Han noterer, at det uden tvivl også har haft positiv betydning, at kun et fåtal af struktørlærlingene hidtil har været henvist til skolepraktik.

- De sociale klausuler har uden tvivl været en medvirkende årsag til, at virksomhederne har fået sat skub i oprettelsen af flere praktikpladser, siger han.

Trods fremgangen er der ingen grund til at hvile på laurbærrene, og John Hvass mener derfor, at det vil være en god idé at forlænge struktørkampagnen.

Rekord i København

Der er store forskelle i tilmeldingerne til de enkelte erhvervsskoler. Topscorer er Københavns Tekniske Skole (KTS) med 74 tilmeldte. Uddannelsesleder Jimmie Thomsen vurderer imidlertid, at kun omkring 60 af de tilmeldte mødte frem til første dag på grundforløbet i mandags.

- Budskabet om, at der bliver masser at lave for faglærte struktører er slået igennem, og i en situation, hvor mange ikke kan få praktikplads, er der gode chancer for en praktikplads, hvis man vælger struktøruddannelsen, siger Jimmie Thomsen.

Han vurderer, at det sikkert også har betydning, at KTS har åbnet for, at struktøruddannelsen også udbydes fra afdelingen på Nørrebro, så de unge ikke “skal helt ud til Glostrup".

Mange faktorer

Også erhvervsskolen CELF i Nykøbing Falster kan med 30 unge på det netop påbegyndte grundforløb notere fremgang.

- Det er kendt i landsdelen, at vi får et stort projekt, og at der allerede er gang i en række af de forberedende arbejder, og at der bliver brug for rigtigt meget faglært arbejdskraft og ikke mindst struktører. Vi har samtidig et godt samarbejde med det lokale uddannelsesudvalg, ligesom politikerne med deres reform er med til at tale erhvervsuddannelserne op. Fremgangen er derfor nok en kombination af mange positive ting, vurderer uddannelseschef Claus Pedersen fra CELF.

Der er 26 tilmeldte på grundforløbet på AMU Fyn, og det er uddannelseschef Sven-Erik Pedersen også godt tilfreds med.

- Vi har på det seneste haft problemer med at skaffe praktikpladser, og det er irriterende og virker altid lidt hæmmende, men udsigten til mange store byggeprojekter i og omkring Odense og anvendelse af sociale klausuler vil give mange lærepladser. Derfor er vi også glade for, at der er mange lokale virksomheder blandt dem, der nu skal være med i projektet Fra Gade til By, siger Sven-Erik Pedersen.

Han oplyser, at AMU Fyn sammen med arbejdsmarkedets parter ud over at satse på struktøruddannelsen også kører kursustilbud om betonarbejde for ledige bygningsarbejdere - simpelthen for at sikre, at Fyns virksomheder har den fornødne kvalificerede arbejdskraft på området.

Der er som nævnt store forskelle fra skole til skole. Således oplever Aarhus Tech med blot syv tilmeldte et ordentligt dyk i forhold til de seneste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14