23948sdkhjf

Stort fravalg af efterløn overrasker

Op mod 25 mia. efterlønsopsparede kroner forventes udbetalt
Det er kommet bag på både regeringen og arbejdsmarkedet, at så mange vælger at forlade efterlønsordningen.

På mandag er det sidste frist for at hæve sine efterlønsopsparing skattefrit, men det er allerede nu en kendsgerning, at flere end forventet hæver pengene og siger farvel til efterlønnen.

I et svar til Folketingets finansudvalg vurderer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at i alt 592.000 personer - heraf cirka 130.000 som ikke er efterlønsberettigede - vil få udbetalt deres efterlønsbidrag.

Ministeren oplyser, at Arbejdsmarkedsstyrelsen skønner, at den samlede udbetaling af efterlønsopsparing bliver i alt 24,3 mia. kroner.

Det er 38 procent mere end det blev skønnet i forbindelse med budgetteringen af finansloven for 2012. Da blev det skønnet, at udbetalingen af efterlønsbidrag i 2012 ville blive på ca. 17,6 mia. kroner. Det blev i den forbindelse lagt til grund, at ca. 415.000 personer ville udtræde af ordningen og i gennemsnit få udbetalt ca. 42.5000 kroner.

Også i arbejdsløshedskasserne kommer det store fravalg af efterlønnen som en overraskelse. Således forventede man i El-fagets A-kasse på baggrund af en medlemsundersøgelse foretaget i fjor, at omkring 20 procent ville forlade efterlønsordningen. Det viser sig nu, at det nærmere bliver det dobbelte. Andre a-kasser oplever en lignende udvikling.

Efter de fire første måneder med mulighed for framelding havde 36 procent fået pengene udbetalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094